Köy ziyaretlerini sürdüren Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Demircili ve Yazlı köyüne konuk oldu, sorunları dinledi.
Demircili'ye gelişinde Muhtar Hüseyin Cabar ve köy halkı tarafından karşılanan Kaymakam Abdullah Dölek, ardından Yazlı köyüne geçti. Köylülerin yoğun ilgisi ile karşılanan Dölek, sohbet etti, sorunları dinledi ve yapılan hizmetleri anlattı. Karayollarının 10 kilometrelik yeni bir yol çalışması yaptığını, geçtiğimiz günlerde Devlet Hastanesi yeni hizmet binasının temelinin atıldığını belirten Kaymakam Dölek, tren raylarının da yenilendiğini kaydetti. 4 ay önce göreve geldiğini ve bu geçen süre içerisinde 74 köyün sorunları ile tek tek ilgilenmeye çalıştığını vurgulayan Dölek, "Bir sorusununuz olduğunda her zaman kapımız açık" dedi.
Ödemiş'in yeni yol projesine de değinen Abdullah Dölek, "Buradan geçmesi beklenen ve Alaşehir ile Salihli ilçelerine kadar uzanan yeni bir duble yol projesinin çalışmaları devam etmektedir. Ancak bazı arazi sahiplerinin rıza gösterip imza atmaması yapılacak olan hizmetleri geciktirmektedir. Duble yol projesi bu bölge halkı ve Ödemiş ilçesinin yararına olan bir konudur" diye konuştu.
Üzümlü Barajı ile ilgili çalışmaların sürdüğünü anlatan Kaymakam Abdullah Dölek, "Çalışmaları devam eden Üzümlü Barajı ile ilgili olarak, buradaki tüm etüd çalışmalarını Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın geçtiğimiz günlerde ilçeye gelişi sırasında, çalışmalar hakkında kendisine yazılı olarak gerekli bilgiler sunmuştuk. Bu barajın bir diğer yararı, arazi sulamasının yanı sıra Ödemiş ilçesine su takviyesi yapacak olmasıdır" şeklinde konuştu.
Patates konusunda zaman zaman sıkıntıların yaşandığını hatırlatan Dölek, çiftçinin alternatif ürünlere de yönelmesi gerektiğinin altını çizdi.
(TK-ERG-Y)

05.02.2013 10:25:09 TSI

Editör: Wan Haber