Ödemiş'in İzmir çıkışındaki Demircili köyü Benzinlik mevkii yakınlarından dün sabaha karşı çöken köprü Karayolları ekipleri tarafından yıkıldı. Küçük Menderes nehrine uzanan Rahmanlar çayı üzerinde çöken köprü nedeniyle karayolu trafiğe kapatıldı. Trafik akışı Cumartesi gününe kadar Balabanlı köyü üzerinden sağlanacak.
Demircili Köyü Muhtarı Hüseyin Cabbar, "Köprünün üstünden dün sabaha karşı bir kamyon geçerken çökme yaşanmış. Köprünün kuzey yönündeki ayaklarının altı tamamen oyulmuş. Ayak boşta kalıp üzerinden de ağır tonajlı kamyon geçince köprünün Ödemiş istikametinden giden yönünde çökme yaşanmış. Olayda çok şükür can kaybı olmadı" dedi.
Olayın duyulmasının ardından Karayolları İzmir 2. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile Karayolu Ödemiş 21. Şube Şefi Arif Baloğlu, köprüde incelemelerde bulundu. Yapılan inceleme sonucunda köprünün yıkılmasına karar verildi. Ödemiş-İzmir arasındaki trafik akışı da Balabanlı ve Ovakent yolu üzerinden sağlanmaya başlandı. Ödemiş'in çıkışındaki Çeşme mevkiindeki yol güzergahına yön levhaları konularak sürücülerin bu yönden gitmesi sağlandı.
Karayolları 21. Şube Şefi Baloğlu, çöken köprünün tamamen yıkılarak demirlerin oksijen kaynağı ile kesildiğini ve dere yatağının kepçeler yardımı ile temizlendiğini söyledi. Baloğlu, yıkılan köprünün yerine 2x2 metre baks kanallar yerleştirileceğini ve çalışmaların Cumartesi gününe kadar devam edeceğini söyledi.
Yeni köprü, yol genişletme çalışmalarının ardından yapılacak.
(AG-ERG-Y)

31.01.2013 10:55:05 TSI

Editör: Wan Haber