Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi, ilçeye bağlı Pirinççi Köyü SS Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nden gelen talep üzerine İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliği ile 'Ceviz Yetiştiriciliği' seminer programı hazırladı. 18 saat sürmesi planlanan eğitim programında ceviz yetiştiriciliği, ceviz çeşitleri, ceviz hastalık ve zararları ceviz fidanı yetiştiriciliği, ceviz aşı teknikleri ve ceviz budama konularının işleneceği bildirildi.
Pirinççi köyünde, eğitim planı kapsamında ilk seminer gerçekleşqtirildi. Seminerin ilk ayağı olan bilgilendirme bölümü ziraat mühendisleri Melih Mıcık ve Yunus Emre Tatar tarafından yapıldı. Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Serdar Ergin ve Pirinççi Köyü SS Tarımsal Kalkınma Kooperatifi başkanı Nail Aslıtürk'ün de katıldığı seminere ilgi yoğun oldu.
Yaklaşık 100 köylünün katıldığı seminerin verimli geçtiğini belirten Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ergin, "Pirinççili çiftçilerimiz ceviz yetiştiriciliği ile ilgili her türlü sorularını sorarak istedikleri bilgileri elde etme olanağı buldular. Şubat ayı ortalarında seminerin 2. ayağı olan 'ceviz aşı teknikleri' katılımcılara uygulamalı olarak gösterilecek" dedi.
Ergin, aynı seminerin önümüzdeki günlerde Demirdere köyü ve Bozdağ'da da düzenlenmesinin planlandığı sözlerine ekledi.
(AG-ERG-Y)

31.01.2013 17:48:40 TSI

Editör: Wan Haber