Ödemiş Belediyesi tarafından sanayi sitesindeki TARİŞ'e ait yaklaşık bin metrekarelik depoda kurulan Sosyal Yardımlaşma Merkezi destek bekliyor.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 2010'da kurulan merkezden yaklaşık 12 bin kişinin yararlandığı belirtildi. Evlerde kullanılmayan her türden eşyanın, burada değerlendirildiğini belirten Belediye Başkanı Bekir Keskin, "Sosyal Yardımlaşma Merkezimiz sanki bir mağazaymış gibi tekstil, ev tekstili, gıda, mutfak eşyası, beyaz eşya, mobilya, oyuncak, elektronik, medikal destek eşyaları gibi birçok malzeme için reyonlar oluşturduk. Evlerinizde ve iş yerlerinizde kullanmadığınız yenisini alınca koyacak yer bulamadığınız, kullanılabilir durumdaki her türlü eşyanızı merkezimize ulaştırdığınızda her eşyanın kaydı yapılarak, temizliği, ütüsü, onarımı, bakımı gerçekleştirildikten sonra reyonlara konulmaktadır" dedi.
Sosyal yardımlaşma merkezini tamamen muhtarların ve yardım amaçlı sivil toplum kuruluşlarının işbirliği ile yürüyecek şekilde organize ettiklerini kaydeden Keskin, daha sonra şunları söyledi: "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız için muhtarlarımızın aracılığı ile bilgi bankası oluşturduk. Bu vatandaşlarımıza, muhtarlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarındaki gönüllülerin yapacağı 'gönül alma' ziyaretleri ile tespit edilen ihtiyaçlar, merkezimizde biriken bağışlarla karşılanarak gerçek ihtiyaç sahiplerinin evlerine bizzat teslim ediyoruz. Belediyemiz ayrıca gündeminde çok az kişinin bildiği, ihtiyaç sahibi kişilerin oturduğu, çoğu eski ev olan hanelerin bakım ve onarım işlerinin yapılması da geliyor. Bu nedenle yine kapı, pencere ve çatı malzemeleri gibi ihtiyaç olmayan malzemelerin ilgili yerlerden alınarak ihtiyaç sahibi kişilerin evlerinde kullanılmak üzere değerlendirilecektir."
(AG-ERG-Y)

30.01.2013 10:19:40 TSI

Editör: Wan Haber