Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ödemiş Şubesi'nin 11. olağan kongresi gerçekleştirildi. Başkan Hikmet Güriş ve yönetiminin güven tazelediği kongrede, 80 yaşının üzerindeki ADD üyelerine onur plaketi de verildi.
Belediye Nikah Salonu'nda dün gerçekleşen kongreye yoğun katılım oldu. ADD Genel Yönetim Kurulu (GYK) üyesi Nazan Sevil Keskin, CHP İlçe Başkanı Mehmet Eriş, Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener de kongrede oy kullandı. Divan kurulunun belirlenmesinin ardından faaliyet ve denetim raporları okundu ve oy birliği ile kabul edildi. Hikmet Güriş başkanlığındaki yönetim oy birliği ile aklandı. ADD'nin yeni dönem bütçesi de 52 bin TL olarak belirlendi.
Daha sonra 80 yaşının üzerindeki ADD üyelerine onur plaketleri verildi. Üyelerden Hüseyin Adakale, plaketini ADD GYK üyesi Nazan Sevil Keskin'in elinden alırken, Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk de amcası, eski Beydağ Belediye başkanlarından Mehmet Şentürk'e onur plaketini takdim etti.
Plaket töreninin ardından konuşmasını yapan ADD Ödemiş Şube Başkanı Hikmet Güriş, katılımcılara Ata Evleri Projesi'ne ilişkin bilgiler verdi. Ata Evleri'nin Ödemiş'in geleceği olan gençler adına büyük önem taşıdığını belirten Güriş, bu konuda destek beklediklerini dile getirdi.
Daha sonra tek adayla listeli seçimde oy kullanan 110 üyenin tamamının oyunu alan Güriş, bir dönem daha ADD Ödemiş Şube Başkanlığı'na seçildi. Güriş'in yönetimi aynı kalırken, derneğin üye sayısının artması nedeniyle genel kurul delege sayısı da başkanla birlikte 7'ye yükseltildi. Başkan Hikmet Güriş, kongre sonrası yaptığı açıklamada, üye sayısını artırarak, gençleri Atatürk'ün izinde buluşturmak istediklerini ifade etti.
(AG-ERG-Y)

21.01.2013 07:56:16 TSI

Editör: Wan Haber