Bozüyük Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) geçtiğimiz hafta istifa eden Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Esnaf Sanatkarlar ve Kefalet Kooperatifi ve Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanları bir araya gelerek ortak bir basın açıklaması yaptı.
Açıklamada, mensubu oldukları Milliyetçi Hareket Partisi'nin yanlış anlaşılmalardan dolayı zarar görmemesi için bugüne kadar bir açıklama yapmadıkları ifade edilirken, istifaların ardından yapılan eleştiri ve yorumların amacını aşarak hakaret boyutuna ulaşması sonrasında açıklama yapma gereği duydukları bildirildi.
MHP'nin sadece başarılı dönemlerinde değil daha çok zor günlerinde yanında olduklarını belirten Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Esnaf Sanatkarlar ve Kefalet Kooperatifi ve Taşıyıcılar Kooperatifi başkanları, "Her ne kadar özel nedenlerden dolayı partimizden istifa etmiş olsak da bizler MHP'nin başarılı olduğu zaman dilimlerinde üye olanlardan değiliz. Hazıra da konmadık. 1990'lı yılların başından beri bu hareketin başarılı olması için canla başla çalıştık. Ancak bugün geldiğimiz nokta da istifamızın nedeni tamamen özel nedenlerden kaynaklanmakta ve ilçe başkanımız bu nedenleri bilmektedir. Görevde bulunduğumuz kurumlar, bugün mali ve idari açıdan çok başarılı bir yapı içerisindedir. Bizleri bu göreve layık gören dostlarımız emin olsunlar, görevlerimize daha büyük bir hırs ve inançla devam edeceğiz. Ayrıca istifalarımızın ardından yapılan yorumlar ve eleştirilerde art niyetli bazı kimseler tarafından kişilik haklarımıza hakaret edilmiştir. Art niyetli bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunarak adalet önünde hesaplaşacağımızı da kamuoyunun bilmesini istiyoruz" dediler.
Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Kayacık, Esnaf Sanatkarlar ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Nejdet Kayırmaz ve Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hasan Öksüz geçtiğimiz hafta üye oldukları Milliyetçi Hareket Partisi'nden istifa etmişlerdi.
(İC-KÇ)

11.01.2013 15:36:55 TSI

Editör: Wan Haber