Cuhuriyet’ten Kemal Göktaş’ın aktardığına göre, Abdullah Öcalan’la birlikte adadaki diğer mahkumların da avukatlığını üstlenen Asrın Hukuk Bürosu yaptığı açıklamada, Öcalan ve diğer müvekkillerin durumları ve fiziki koşulları konusunda bir bilgileri bulunmadığını açıkladı.

Asrın Hukuk Bürosu’nun yaptığı açıklamada İmralı Cezaevi’nde müvekkilleri Abdullah Öcalan ile 27 Temmuz 2011 tarihinden bu yana avukatları olarak görüşme gerçekleştiremedikleri hatırlatıldı. Aile ve vasi görüşünün de 6 Ekim 2014 itibariyle sona erdiği ifade edilen açıklamada “Son olarak 5 Nisan 2015 tarihinden itibaren adaya giden siyasi heyetlerin görüşü de engellenerek, o günden bu yana müvekkilimizden haber alma koşulları bir bütün olarak ortadan kaldırılmıştır” denildi.

Kuran ve Arkaş, Silivri’ye gönderildi
İmralı’daki diğer müvekkilleri Nasrullah Kuran ve Çetin Arkaş’ın Silivri Cezaevi’ne sürgün edildiğini öğrendiklerini açıklayan Asrın Hukuk Bürosu “Tarafımızca durumu netleştirmek ve açığa kavuşturmak adına bu müvekkillerimizle bugün (5 Ocak 2016) görüşme yapma isteğimiz Silivri cezaevi personel ve idaresince engellenmiştir” ifadesini kullandı.

İmralı’da keyfiyete tabi olarak sürdürülen hukuk dışı uygulamanın burada da devreye konulduğunu savunan avukatlar, “Hiçbir gerekçe ve yasal dayanak olmaksızın müvekkillerimizle görüşmemiz engellenmiştir. Başta Silivri Cezaevi müdürü olmak üzere bir bütün olarak idare tarafımıza bilgi vermekten kaçınmıştır. Savcılık nezdinde yapılan girişimler sonuçsuz kalmıştır” dedi.

”Bilgi alamıyoruz”
İmralı Cezaevi idaresi tarafından Öcalan’a ilişkin kendilerine ısrarla bilgi verilmekten kaçınıldığı da ifade edilen açıklamada “An itibariyle başta sayın Öcalan olmak üzere müvekkillerimizin durumları ve fiziki koşulları konusunda bir bilgimiz bulunmamaktadır. Bu durum bizde kaygı uyandırmaktadır. Adalet Bakanlığı’nı ve bütün sorumluları tarafımıza ve kamuoyuna bilgi sunmaya davet ediyor; sayın Öcalan ve diğer müvekkillerimiz üzerindeki hukuka aykırı ağırlaştırılmış tecride derhal son vermeye çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Sekreterya için gelmişlerdi
Abdullah Öcalan’ın çözüm sürecinde ‘sekreterya’ görevi yapması için belirlediği yeni PKK’lı mahkumlar arasında Kuran ve Arkaş’ın da isimleri geçiyordu. Bu mahkumlar, Ömer Hayri Konar ve Veysi Aktaş’la birlikte İmralı’ya çözüm sürecinde, Mart 2015’de adaya nakledilmişlerdi. (Cumhuriyet)

Editör: Wan Haber