Terörist başı Abdullah Öcalan'ın yeni anayasanın hazırlanmasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un görev almasını istediği yönündeki iddialara Kurtulmuş'tan cevap geldi. Kurtulmuş, "Bunların hepsi spekülasyonlar. İmralı'da ne konuşuluyor, ne ediliyor bunların hiçbirisini bilmiyoruz. Benim de bilgim olmayan, sadece ilgili olan devlet görevlilerinin, kamu görevlilerinin yürütmüş olduğu süreç hakkında bu tür spekülasyonların yapılması fevkalade yanlıştır. Bunların hiçbirisini bizler de bilmiyoruz, takip ediyoruz" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı öncesinde parti binasına gelişinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Kurtulmuş, bir gazetecinin "Bir gazetede bir haber yer alıyor. İmralı görüşmelerinde yeni bir anayasa hazırlanması ve bunun hazırlanmasında da Öcalan'ın sizin görev almanız yönünde bir isteği olduğu belirtiliyor" şeklindeki sorusu üzerine şunları söyledi:
"Bunların hepsi spekülasyonlar. İmralı'da ne konuşuluyor, ne ediliyor bunların hiçbirisini bilmiyoruz. Benim de bilgim olmayan, sadece ilgili olan devlet görevlilerinin, kamu görevlilerinin yürütmüş olduğu süreç hakkında bu tür spekülasyonların yapılması fevkalade yanlıştır. Bunların hiçbirisini bizler de bilmiyoruz, takip ediyoruz. Ümidimiz şudur; inşallah Türkiye 2009'da yakalamış olduğu şahsı bir kere daha yakalar. Türkiye her türlü provokasyona rağmen 30 küsur senedir devam eden bu terör belasını sonlandırmış olur. Bu memlekette artık bu ülkenin çocukları ölmez, bu ülkenin insanları huzur ve refah içerisinde, barış içerisinde yaşar ve ülkemiz gerçekten bir esenlik yurdu haline gelir. Genel temennimiz budur. Siyasetin vazifesi bu esenlik yurdu haline getirme çabasına her türlü katkıyı sağlamaktır, ama görüşmelerde ne konuşulur, ne eder, kim ne konuştu bunlar bizim vazifemiz değil. Bu konuların içeriği hakkında inanın en ufak bilgiye sahip değiliz. Bütün modern devletlerde böyle olur, bu tür görüşmeleri devletin istihbarat birimleri yürütür. Vazifeleri gereği böyledir, konumları gereği böyledir. Zaten bütün bu tartışmaların dışında Türkiye'nin yeni bir anayasa ihtiyacı olduğu da ayan beyan ortadadır. Bu yeni anayasa meselesi AK Parti olarak en önemli önceliklerimizden birisidir. Zaten milletin hem 2007 seçimlerinde hem 2010'daki referandumda 2011'deki seçimlerde siyasetin üzerine vermiş olduğu en önemli sorumluluklardan birisi de Türkiye'de barış ve kardeşliği sağlayacak yeni bir anayasa yapılmasıdır. Yeni Türkiye'nin inşasına yol açacak adımların mahiyetinde olan yeni bir anayasanın yapılmasıdır. Ümit ederiz ki parlamentoda bütün partilerin katılımıyla gerçekten demokratik katılımcı ileri bir anayasanın yapılması mümkün olur."

"KARANLIK BİR TAKIM ODAKLAR PROVOKASYON YAPABİLİR"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, başka bir gazetecinin Paris'te öldürülen PKK'lıların cenazelerine ilişkin olarak, "Cenazelerin Diyarbakır'dan dağılacak olması provokasyon ihtimalini artırmaz mı? İstanbul'dan direkt olarak defnedilecekleri illere gönderilmeleri daha iyi olmaz mı?" şeklindeki sorusu üzerine, şu değerlendirmelerde bulundu:
"İşin iki tarafı var; bir tanesi insani boyutu. Yani bir anlamda ölen kim olursa olsun, ölenin nerede defnedileceğine karar verecek olanlar, nerede tören düzenleneceğine karar verecek olanlar aile efradıdır. Dolayısıyla öncelikli olarak bunun bu insani tarafını bir tarafa koymamız lazım. Siyasi tarafı ise maalesef hepimiz endişeyle takip ediyoruz ki, her türlü provokasyona açık olan bir durumdur. Maalesef bu sürecin barışla sonuçlanmasını istemeyenler, terörün devam etmesinden medet umanlar, buradan bir takım siyasi menfaatleri olan çevreler, karanlık bir takım odaklar 30 senedir olduğu gibi şimdi de provokasyon yapabilirler. Ama benim inancım, öyle inanıyorum, öyle olmasını temenni ediyorum; Türkiye halkı, bu cenaze törenine katılanlar, bu cenaze törenini izleyenlerin büyük bir çoğunluğu olgunluk içerisinde cenaze törenini inşallah sürdürürler. Ve hiçbir provokasyona mahal bırakılmadan cenazeler defnedilmiş olur."
(AT-CC-Y)

16.01.2013 11:24:37 TSI

Editör: Wan Haber