Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yaptığı haberleriyle ilgili, "Belli bir süre sonra Abdullah Öcalan şahsi başvuru hakkını kullanarak, ev hapsi talebinde bulunacak. Bundan sonraki süreçte de, tahliye talebinde bulunacak. Bu bir süreçtir" dedi.
Destici, Büyük Birlik Partisi'nin Marriott Otel'de düzenlenen 20. kuruluş yıldönümü kutlamasına katıldı. Destici, burada terör, Türk-Kürt kardeşliği ve partisinin iktidara geldiğinde yapacağı icraatlara yönelik konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Destici, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yaptığı haberleriyle ilgili soru üzerine terörle mücadele kapsamında sürecin gelindiği noktanın Abdullah Öcalan'ın Anayasa Mahkemesi'ne başvurması noktası olduğunu kaydetti. Destici, "Belli bir süre sonra Abdullah Öcalan şahsi başvuru hakkını kullanarak, ev hapsi talebinde bulunacak. Bundan sonraki süreçte de, tahliye talebinde bulunacak. Bu bir süreçtir. Milletimiz, sinir sistemi yok edilerek bu süreçlere alıştırılıyor. Abdullah Öcalan, 30 bin kişinin katili, bebek katili, terörist başı değil de, bazı hükümet sözcülerinin ifade ettiği gibi namaz kılmış, abdest almış bir insandı, aslında kötü bir insan değildi diye. Ben bu süreçleri Türkiye açısından çok tehlikeli buluyorum. Adalet nasıl diğer vatandaşlarımız için tam işliyorsa, bölücü başı için de işlemesi gerekir. İdamı hak etmiş, insanlık tarihi içinde en çok hak etmiş birinin Türkiye'de bu şekilde gösterilmeye çalışılmasını da kabul etmiyorum. Buna aracılık edenleri de kınıyorum, milletimize şikayet ediyorum" dedi.
İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in, 'Türk ulusu ile Kürt milliyeti eşit değildir' sözlerinin hatırlatılması üzerine Destici, her milletin eşit olduğuna inandıklarını söyledi. Destici, "Irkçılığa karşıyız ama bu milletin de bir kurucu iradesi var. Büyük Türk milleti derken, o kurucu iradeden bahsediyoruz. Lozan'da da tüm İslami unsurlar büyük Türk milletinin ferdi olarak kabul edilmiştir. Asla, Türk milleti ifadesi etnik bir kökene dayandırılamaz" diye konuştu.
Irkçılığı reddettiklerini ifade eden Destici, "Hiçbir millet bir diğer milletten ırk anlamında, etnik köken anlamında elbette ki üstün değildir. Üstünlük, doğruluktadır, üstünlük hizmettedir" dedi.
Destici, bir soru üzerine Muhsin Yazıcıoğlu'nun davası ile ilgili sürecin devam ettiğini belirterek, avukat arkadaşlarının süreci takip ettiğini söyledi.
(AUÖ-ÖZ-Y)

29.01.2013 13:26:50 TSI

Editör: Wan Haber