PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ile İmralı'da yaptığı görüşmenin ardından Gemlik'e döndü. Mehmet Öcalan, "Süreç tek taraflı yürümeyecek, bunu herkesin bilmesi lazım. Eğer herhangi bir şey olacaksa buda iki taraflı olur. Benim izlenimlerim bu kadar" derken, görüşmede Öcalan, Rojava'daki katliamı kınadı. 

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ile İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'ndeki tutsaklardan Cumali Karsu'nun kardeşi Hanifi Karsu, yakınlarıyla görüşmek için sabah saatlerinde geldikleri Gemlik Jandarma Komutanlığı'nda yapılan işlemlerin ardından İmralı'ya doğru yola çıktı. Gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından Mehmet Öcalan ve Karsu, akşam saatlerinde Gemlik Jandarma Komutanlığı'na döndü. Adadan dönüşte basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, "Görüşmemiz bir saat sürdü. Süreç tek taraflı yürümeyecek, bunu herkesin bilmesi lazım. Eğer herhangi bir şey olacaksa bu da iki taraflı olur. 6-7 aydan beri ağabeyim Abdulah Öcalan elinden gelen her şeyi yaptığı için bundan sonra süreç tek taraflı yürümeyecek. Benim izlenimlerim bu kadar, en kısa zamanda avukatlar ile vekil heyetinin oraya gitmesinde fayda var" dedi.

Bir gazetecinin PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın daha önce "1 Eylül" tarihine işaret etmesine ilişkin soru üzerine Mehmet Öcalan, "Yaptığım açıklama bunun için yeterlidir, her şeyi ortaya koyuyor" dedi. Rojava'daki katliamın sorulması üzerine ise Mehmet Öcalan, şunları ifade etti: "Suriye'de El Kaide tarafından yapılan katliamı kınadı. Bu insanlığa sığmayacak bir şeydir. Herkesin bunu iyi bilmesi gerektiğini, bunun ne Türkiye'ye ne Ortadoğu'ya bir fayda getirmeyeceğini, bu örgütlerin dünyanın başına bela olduklarını söyledi." DİHA

Editör: Wan Haber