Yeni İmralı heyeti bugün adaya giderek Abdullah Öcalan ’la görüştü. Öcalan ile görüşen heyette yer alan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, BDP İstanbul il binasında basın toplantısı düzenledi.
 
Demirtaş, en son 14 Nisan'da Öcalan'la görüşme yapıldığını hatırlattı, "Maalesef o günden bu yana heyetimiz gidemedi" dedi. 
 
Demirtaş toplantıda Öcalan'ın şu mesajını aktardı: 
Öncelikle herkese selam ve saygılarımı sunuyorum. İçinde bulunduğum süreci sağlıklı yürütmek için devletle olan görüşmelerim devam ediyor. Şu anda devam eden çatışmasızlık ortamı tümüyle benim çabam ve inisiyatifimle gelişmiştir. Şu ana kadar üzerime düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getirdim. Umarım hükümet de kendi üzerine düşen sorumluluklara aynı ciddiyetle yaklaşır. Bu dönemde beni kullanıp aldatabileceğini düşünenler yanılıyor. Tarihi sorumluluklarımın farkında olan bir önderim. Çabalarım daha fazla demokrasi ve özgürlük için. Muhataplarımın da bu fırsatı doğru değerlendirerek aynı çaba içinde olmalarını diliyorum. 
 
ÖCALAN TAKSİM'İ SELAMLADI 
Öcalan, Taksim direnişini de selamladı: 
Direnişi anlamlı buluyor ve selamlıyorum. Elbette ki bu duruş yeni bir siyasal kırılma yaratmıştır. Ancak hiç kimse ulusalcı, milliyetçi, darbeci çevrelere de kendini kullandırmamalı. Bu hareketin onların denetimine girmesine Türkiyeli demokrat, devrimci, yurtsever ve ilerici çevreler izin vermemelidir. 
 
BDP Eş Başkanı Demirtaş, Abdullah Öcalan'ın tutuklu avukatlarına dikkat çekti, serbest bırakılmalarını istedi. "Umut ediyoruz ki, İmralı'da avukat ve aile görüşü rutin bir şekilde bundan sonra devam eder" dedi. 
 
İmralı'ya gidip gitmeme konusunda kararsız olduklarını kaydeden Demirtaş, "Hükümetin İmralı'ya gidecek heyete kendi keyfince müdahalelerini kabul etmiyoruz" dedi. Demirtaş, bir daha aynı durumla karşılaşırlarsa, partilerinin tutumunun farklı olacağını ifade ederek 15 gün içinde yeni bir heyetin İmralı'ya gitmesi gerektiğini söyledi. 
 
 
Abdullah Öcalan’ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Demirtaş, “Toplantımızda sürecin geldiği aşamayı değerlendirdik” dedi. 
 
Öcalan’ın çatışmasızlık sürecinin kendi inisiyatifi ile geliştiğini hatırlattığını söyleyen Demirtaş, “Hükümet de sorumluluklarını yerine getirmelidir. Hükümetin bu fırsatı değerlendirmesi gerekiyor” dediğini vurguladı. 
 
Demirtaş, Öcalan’ın sürece ilişkin görüşmelerinin sürdüğünü aktardığını da kaydetti. Demirtaş, Öcalan'ın Gezi Parkı direnişini selamladığını da sözlerine ekledi.
 
*Radikal
Editör: Wan Haber