Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2013 yılı Ocak ayında bütçenin 5,9 milyar TL fazla verdiğini ifade ederek, "Hedefimiz, orta vadede bütçe açıklarını ve borçluluk oranlarını daha da azaltarak ülkemizin istikrarını devam ettirmektir" dedi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2013 Yılı Ocak ayı bütçe gerçekleşmelerini yazılı bir açıklamayla değerlendirdi. 2013 yılı Ocak ayında bütçenin 5,9 milyar TL fazla verdiğini ifade eden Şimşek, Ocak ayında bütçe harcamalarının 30,9 milyar TL, gelirlerin ise 36,9 milyar TL olarak gerçekleştiğini bildirdi. Şimşek şunları kaydetti:
"Bütçe dengesindeki bu olumlu gerçekleşmede genel olarak bütçe gelirlerindeki artış olumlu bir rol oynamıştır. 2012 yılının son aylarında gerçekleşen özelleştirme gelirleri bu yılın Ocak ayında bütçeye 4,2 milyar TL olarak aktarılmıştır. Böylece 2013 yılı bütçesinde özelleştirme gelirleri olarak öngördüğümüz 4 milyar TL'lik hedefi yılın ilk ayında yakalamış olduk. Vergi gelirleri de 2012 yılında aldığımız tedbirler ile iç talebin ivme kazanması sayesinde Ocak ayında 28,4 milyar TL olarak gerçekleşerek geçen yılın aynı ayına göre yüzde 21'lik bir artış göstermiştir. Tabi şunu da ifade etmek isterim, bütçedeki olumlu görünüm hiçbir şekilde mali disiplinden taviz vermemize sebep olmayacaktır. Bütçe harcamalarında tedbirli davranmaya devam edeceğimizin tekrar altını çizmek istiyorum. Hedefimiz, orta vadede bütçe açıklarını ve borçluluk oranlarını daha da azaltarak ülkemizin istikrarını devam ettirmektir."
(ZÇ-YHY-Y)

15.02.2013 11:44:44 TSI

Editör: Wan Haber