Sağlık Bakanlığı, önemli bir halk sağlığı sorunu olan obezitenin önlenmesi ve azaltılması için Devlet Hastaneleri bünyesinde obezite poliklinikleri açıyor. Bu çalışma kapsamında, İzmir Kemalpaşa Devlet Hastanesi'nin Obezite Polikliniği hizmete açıldı. Kentte yaşayan obezite veya aşırı kilo sorunu olan hastaların artık çeşitli programlar uygulayarak tedavi olabileceği belirtildi.
Poliklinik hakkında bilgi veren Hastane Başhekimi Operatör Doktor Atıl Birol, mevcut diyet polikliniğine ilave olarak Obezite Polikliniği kurduklarını söyledi. Birol, poliklinikte 15 yaşından büyük hastalara İç Hastalıkları ve Diyetisyen uzmanın, 15 yaşından küçük hastalara Çocuk Hastalıkları ile Diyetisyen Uzman birlikte koordineli çalışarak hizmet veriyor" dedi.
Diyetisyen Yeşim Urhan, obezitenin (şişmanlık) vücuttaki yağ dokusunun artışı olarak tanımlandığını belirterek şöyle konuştu: "Obezite kriterleri beden kitle endeksidir. Bel, kalça ölçümleri baz alınır. Beden kitle endeksi 30 üstünde olanlara obezite diyoruz. Obezite beraberinde birçok kronik hastalığı getiriyor. Dünyadaki ölümlerin çoğu kalp hastalıklarıdır. Bunun altında yanlış beslenmelerin olduğunu görüyoruz."
Sağlık Bakanlığı'nın obezite ile mücadele programı başlattığını anlatan Urhan, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu program kapsamında hastanemizde Obezite Polikliniği kurduk. Bir sihirli değnek dokunsa bir an önce zayıflasam diye düşünüyoruz maalesef. Obeziteden korunmak için iki basamak çok önemlidir. Yeterli ve dengeli beslenme. Bunu bir yaşam tarzı haline getirdiğimiz zaman obeziteden korunmak için çok büyük bir adım atmış oluruz."
(HÇ-HO-Y)

21.01.2013 09:30:27 TSI

Editör: Wan Haber