Güngören'de eğitim gören Kenyalı 100 öğrenciyi ziyaret etmek amacıyla Türkiye'ye gelen Barack Obama'nın yeğeni ve Kenya Milletvekili Olaga Aluoehe'yi Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman ağırladı. Suffa Vakfı tarafından Kenya'nın değişik şehirlerinden eğitim görmek için Türkiye'ye getirilen öğrenciler Karaman'a ve Olaga Aluoehe'ye desteklerinden dolayı Türkçe teşekkür etti.
Suffa Vakfı AR-GE birim koordinatörlüğü ekiplerinin Kenya'nın başkenti Nairobi'de yaptıkları sınavlarda başarı gösteren 100 öğrenci beş yıl eğitim vermek amacıyla Türkiye'ye getirildi. Güngören'de bulunan Gündüzalp öğrenci yurdunda kalan Afrikalı öğrencileri ziyaret eden Barack Obama'nın yeğeni ve Kenya Milletvekili Olaga Aluoehe'yi ev sahibi olarak, Güngören Belediye Başkanı Karaman ağırladı. Altı ay gibi kısa bir sürede Türkçeyi öğrenen öğrencilerle yakından ilgilenen Aluoehe, Başkan Karaman'la da sohbet etti.
Olaga Aluoehe Güngören'e değer milletvekilleri Volter Nyambati, Wilson Lifole ile birlikte geldi. Ev sahipliğini ise Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, AK Parti İlçe Başkanı Ercüment Sever, Suffa Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Kemal Özsoy, Suffa Vakfı ARGE Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Şemsettin Türkan üstlendi.
Ülkelerinin kalifiyeli insana çok ihtiyaç duyduğunu dile getiren Barack Obama'nın yeğeni ve Kenya Milletvekili Olaga Aluoehe, "Beş yıl boyunca dost ve kardeş Türkiye'de eğitim göreceksiniz. Kiminiz mühendis, kiminiz mimar kiminiz ise öğretmen olacaksınız. Türkiye'deki eğitim serüveniniz tamamlandığında ülkenize hizmet etmek için tekrar Kenya'ya döneceksiniz. Bilgi birikiminizi kendi vatandaşlarınıza aktaracaksınız. Kenya'nın size ve Türkiye'nin dostluğuna çok ihtiyacı var" diye konuştu.
Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman ise, "Aynı dili konuşan ülkelerin değil aynı duyguları paylaşan ülkelerin birbirini daha iyi anladığını gördük. Kenya, Türkiye'nin dostudur. Biz bu dostluğumuzu çocuklarınıza iyi bir eğitim ve güzel bir gelecek ile sunuyoruz. Değerli milletvekillerimizi ve Kenyalı öğrencilerimizi ülkemizde misafir etmekten de büyük onur duyuyoruz" şeklinde konuştu.
(ET-ÖK-Y)

19.12.2012 16:57:16 TSI

Editör: Wan Haber