Eski bir FBI çalışanı, Obama'nın CIA Başkanlığı için tayin etmeyi düşündüğü John Brennan'ın gizli bir Müslüman olduğu iddia ederek, "Bu makam için hiç uygun birisi değil" dedi. Brennan, Müslümanlara karşı olumlu tavırlarıyla biliniyor.
Cuma günü Florida eyaletindeki Boca Raton merkezli yayın yapan bir radyo programına katılan Virgina merkezli bir stratejik araştırma gurubunun başkanı John Guandolo, Obama tarafından CIA'nın başına getirilecek olan yeni başkanın gizli Müslüman olduğunu iddia etti. Eskiden Florida Güvenlik Konseyi olarak çalışan İslam karşıtı Birleşik Batı Gurubu Başkanı Tom Trento'nun misafiri olan Guandolo, Obama devrinde Müslüman Kardeşler'in ABD'deki bazı ciddi noktalara gelmeye başladıklarına dikkat çekti.
Guandalo, yeni CIA Başkanı olacak olan Brennan'ın Suudi Arabistan'da CIA için çalışırken Müslümanlarla çok fazla içli dışlı olduğunu, ayrıca Hamas ve Müslüman Kardeşler ile fazla yakınlaştığını ve bunun neticesinde devşirilerek karşı tarafa geçtiğini iddia etti. İslam karşıtı Guandalo'nun ifadesine göre, muhtemel CIA Başkanı Brennan ya işini yapamayacak bir "beceriksiz" veya işini karşı taraf için yapmaya başlayan bir "hain".
Guandalo, Brennan'ın çok yakın olduğu Hamas ve Müslüman Kardeşler mensubu bazı kişileri teşkilatın müsteşarlık makamlarında toplamaya başladığını, ABD'ye göre "terörist" olan bu kişilerin CIA'nın bu makamlarında ne yaptıklarını sordu.
Obama'nın muhtemel CIA Başkanı John Brennan, 13 Şubat 2010'da New York Üniversitesi'nin İslam Merkezi'nde yaptığı konuşmada müslümanları övmüştü.
Brennan, "Amerikan Müslümanları, ordumuzun her kısmında şeref ile hizmet vermektedirler. Bazıları bu hizmet için hayatlarını verdiler, bazıları şu an dünyanın farklı mezarlıklarında başuçlarındaki mezar taşlarındaki hilal işaretiyle birlikte uyumaktalar. Amerika'nın hürriyet için verdiği mücadelede haklı olarak şeref kahramanlarıdırlar. Amerikanlı Müslümanlar, milli güvenliğimiz ve sivil hayatımızın teminatı için birlikte çalıştığım memurlarımızdır" demişti.
Brennan, Başkan Obama'nın çocukluk yıllarını geçirdiği Jakarta'ya 1970'lerde seyahat ettiğini ve bu ülkede İslam'ın gerçek halini gördüğünü dile getirmiş, şahit olduğu gerçekleri, "Bu İslam'ın her zaman yanlış tasvir edildiği halinden farklıydı" diyerek ifade etmişti.
(CTŞ-ÖK-D-)

12.02.2013 12:59:19 TSI

Editör: Wan Haber