Olta Balıkçıları Federasyonu (OBAF), "Minik Eller Üşümesin" adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında köy okullarındaki öğrencilere atkı, bere ve eldiven dağıttı.
Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de destek verdiği proje kapsamında atkı, bere ve eldivenler Banaz ilçesine bağlı Hatipler ve Çamsu Köyü İlköğretim okullarında okuyan öğrencilere dağıtıldı. OBAF Başkanı İsmail Atalay ile İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut'un da katıldığı kışlık malzeme dağıtımında öğrenciler büyük bir sevinç yaşadı. OBAF Başkanı Atalay proje kapsamında bugüne kadar yaklaşık 4 bin öğrenciye kışlık malzeme ulaştırdıklarını bildirdi.
"Minik Eller Üşümesin" aslı sosyal sorumluluk projesini geçen yıl başlattıklarını ve geçen yıl yaklaşık 3 bin öğrenciye kışlık malzeme dağıttıklarını belirten OBAF Başkanı İsmail Atalay,"Bu yıl projenin kapsamını genişlettik ve Muş Malazgirt ile Van illerimizdeki öğrencilerimize de malzeme yolladık. Hedefimiz gelecek yıl dağıtılan malzeme miktarını en az iki katına çıkartmak" dedi.
Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut ise Olta Balıkçılığı Federasyonu'nun iki yıldır sürdürdüğü projenin takdire şayan olduğunu ifade ederek, "Çocuklarımız bizim her şeyimiz. Karne dönemi de yaklaştı. Bu kışlık malzemeler çocuklarımıza karne hediyesi de oldu. Bizler bu tür faaliyetleri destekliyoruz ve sivil toplum kuruluşlarımızın çalışmalarında onların yanında olmaya çalışıyoruz. Olta Balıkçılığı Federasyonu geçtiğimiz yıl Uşak'ta 3 bin öğrencimize malzeme dağıttı. Bu yıl Muş ve Van'daki okullara da kışlık malzeme gönderdiler. OBAF yönetimine, üyelerine ve bu kampanyaya destek veren herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
Kampanyada dağıttıkları kışlık malzemeleri üyelerin ve hayırseverlerin yardımıyla temin ettiklerini de bildiren İsmail Atalay, "Bu yıl Muş'ta öğrenim gören öğrencilerimize 300 parça kışlık malzeme gönderdik. Ardından Van Çatak'taki bir okulumuza 200 parça kışlık malzeme ulaştırdık. Güç şartlarda eğitim öğretim yapan çocuklarımız olduğunu biliyoruz. Federasyon üyelerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Toplayabildiğimiz tüm kışlık ürünleri ihtiyacı olan öğrencilerimize ulaştırmaya devam ediyoruz. Bugünde Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinasyonunda İlimizdeki ilköğretim okullarına dağıtımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Banaz İlçesinin Murat Dağı eteklerindeki Hatipler ve Çamsu köylerindeki ilköğretim okullarına dağıtım gerçekleştirdik. Bu etkinliğime İl Milli Eğitim Müdürümüz Ömer Bulut beyin katılımı da bizleri çok mutlu etti. Karne dönemine rast gelen malzeme dağıtımı çocuklarımıza karne hediyesi oldu "dedi.
(KY-İK)

25.01.2013 10:01:47 TSI

Editör: Wan Haber