İzmir'de görülen komuoyunda 'Askeri casusuluk' davası olarak bilinen 'gizli belge ve belge bulundurma davasında ve soruşturmasında çeşitli usulsüzlükler yapılarak sahte delil üretildiği iddialarıyla gözaltına alınana 28 kişiden aralarında Tümgeneral Hamza Koçyiğit, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın yaveri emekli Albay Gürsel Yüce'nin de bulunduğu 20 kişi tutuklandı. 

Geçtiğimiz salı günü, İzmir merkezli 22 ilde başlatılan operasyonda, İzmir'de görülen komuoyunda 'Askeri casusuluk' soruşturmasında davası olarak bilinen 'gizli belge ve belde bulundurma davasında ve soruşturmasında çeşitli usulsüzlükler yapılarak sahte delil üretildiği iddialarıyla ilgili FETÖ üyesi 79 kişi hakkında yakalama kararı verildi. Gözaltı listesinde 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişimi ile ilgili tutuklanan Bornova 57. Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmed Nuri Başol, Sivas 5. Piyade Er Eğitim Tugayı Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Ordu Harekat Kurmay Başkanı Tuğgeneral Ekrem Çağlar, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, 8. Kolordu Komutanlığı'nda görevli Kurmay Albay Abdullah Bayram, Pilot Albay Murat Dağlı'nın da aralarında bulunduğu 9 subayın da olduğu belirtildi.

 Aralarında Tümgeneral Hamza Koçyiğit, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın yaveri emekli Albay Gürsel Yüce'nin de bulunduğu 28 şüpheli gözaltına alınmış emniyetteki sorgulamalarının ardından dün adliyeye sevkedilmişti.

Mahkeme karşısına çıkan şüphelilerden aralarında Tümgeneral Hamza Koçyiğit ve eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın yaveri emekli Albay Gürsel Yüce'nin de bulunduğu 20 şüpheli tutuklanırken 8'i şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İHA

Editör: Wan Haber