HBDH Ortak Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, Giresun'a bağlı Çaldağ Beldesi Jandarma Karakolu’na karşı gerçekleştirilen saldırı üstlenildi.

Sözkonusu saldırıda 1 askerin öldüğü bildirilmişti ancak HBDH, 3 askerin öldürüldüğünü öne sürdü.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “6 Mayıs günü öğleden sonra saat 16.30'da Giresun'a bağlı Çaldağ beldesi Jandarma Karakoluna karşı militanlarımız tarafından bir eylem düzenledi. Bu eylemde Karakol komutanı hedeflenmiş ve vurulmuştur. Yine Karakol nizamiyesi de vurulmuş ve burada 3 Jandarma öldürülmüştür. Birçok aracın darbelendiği eylemde Karakol Komutanı ağır yaralanmış ve ardından ölmüştür.

Halklara ve halklarımıza her türlü faşizmi uygulayan rejim ve ordusuna karşı bundan sonra eylemlerimiz her yerde gelişerek büyüyecektir. Bu faşizme karşı Türkiye gençliğini Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Ortak Komutanlığı çatısı altında süren direniş mücadelesine katılmaya çağırıyoruz.”

Aralarında PKK’nin de bulunduğu örgütler “Halkların Birleşik Devrim Hareketi”nin kuruluşunu bir bildiriyle ilan etmişti.

“Halkların Birleşik Devrim Hareketi” bileşenleri şöyle: TKP/ML, PKK, THKP-C/MLSPB, MKP, TKEP-LENİNİST, TİKB, DKP, DEVRİMCİ KARARGAH ve MLKP.

Bu, HBDH tarafından üstlenilen ilk saldırı olarak kayıtlara geçti.

Kaynak: Rüdaw

 

Editör: Wan Haber