Geçtiğimiz sene bölge standartlarının üstünde sayılabilecek Hayvan Pazarını inşa edip ilçe halkının hizmetine sunan Erciş Belediyesi, yapımı devam eden Kasaplar Çarşısı'nın yanında bulunan 3.500 M2 alan üzerinde yapılacak olan Peynirciler Çarşısı'nın yapımı için son hazırlıklarını tamamladı.DAKA(Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı) tarafından birinci seçilerek desteklenen projeye bahar aylarında start verilmesi hedefleniyor.

'Bölgenin en büyük entegre tesislerinden' 

Eski Rus Pazarında bulunan alanda geçtiğimiz sene yapımı başlatılan Kasaplar Çarşısı inşaası devam ediyorken aynı alandaki 3.500 M2 arazi üzerinde Peynirciler Çarşısı'nın yapımına başlayacak Belediye, daha sonra aynı alanda kuracağı Balıkçılar Çarşısı ile ilçeye modern ve bölge standartları üzerinde bir entegre tesisi kazandırmayı hedefliyor. Peynirciler Çarşısı'nın 53 dükkan ve her dükkana ait soğuk hava deposu ve içinde mescit,cafe,restorant ve emzirme odası gibi alanları kapsayacağı ifade edilirken bodrum,zemin ve birinci kat olmak üzere toplam inşaat alanı 5.000 M2 olarak hesaplandığı aktarıldı.Çarşının ayrıca 2016 yılı sonuna yetiştirilmesi hedeflendiği ifade edildi.

5-211.jpg

'Proje DAKA tarafından birinci seçildi'

DAKA'ya (Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı) sunulan ve 12 proje arasında birincilikle seçilen 'Otlu Peynir Vitrinle Buluşuyor' proje bütçesinin yüzde 35'lik kısmı DAKA tarafından destekleneceği belirtilirken proje kapsamında ilçede endemik bitkilerle yapılan Êzing Peyniri için ise patent çalışmasına başlanacak. Êzing Peynirinin bir marka haline gelmesi için yürütülecek çalışma belediye ve üreticilerden oluşturulacak kooperatif ortaklığıyla yürütülmesi hedefleniyor.
7-067.jpg
Editör: Wan Haber