Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ile Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, üzerinde anlaşma sağlanan paketi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na bugün yapacakları görüşmelerde iletecekler.

Almanya Başbakanı Angela Merkel yaptığı açıklamada “Türkiye Başbakanı ile yapacağımız görüşmelerin çerçevesini çizdik. Ana hedef Türkiye’nin Yunan adalarına gelen sığınmacı-göçmen akınını azaltmasıdır” dedi ve “Yunanistan’ı yalnız bırakamayız, krizi karşılayabilmesi için yardımcı olmalıyız” diye ekledi.

Fransa Devlet Başbakanı François Holland, “Yunanistan’a yardım etmezsek krizin üstesinden gelemeyeceğiz, çünkü o AB’nin sınırıdır. Şu anda Yunanistan’da mahsur kalan binlerce mülteci var, bu yüzden ekonomik açıdan desteklememiz gerek” dedi. 

Avusturya Başbakanı Werner Fayman “Hepimiz anlaştık, şimdi Türkiye’nin de anlaşması kaldı” dedi. İtalya Başbakanı Matteo Renzi gazetecilere yaptığı açıklamada bugün Türkiye ile yapılacak görüşmelerin zor olacağını söyledi. 

“İtibarlı bir anlaşma bekliyorum” diyen Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras da, “Türkiye’den Yunan adalarına illegal gelen mülteci sayısının azalmasını, hatta durdurulmasını, aynı zamanda sığınmacıların yasal bir şekilde Türkiye’den Avrupa’ya yönlenmelerini sağlayacak bir anlaşmaya varmamızı diliyorum” dedi. 

Editör: Wan Haber