Konya'da dün akşam kokoreç satarken seyyar arabası elinden alınan 49 yaşındaki 5 çocuk babası Yavuz Ergun, sosyal güvencesi olmadığını ve sabahlara kadar çocukları için soğukta kokoreç sattığını söyledi.
Dün gece, zabıta ekipler kaldırımı işgal ettiği gerekçesiyle Yavuz Ergun'un kokoreç tezgahına el koymak istemiş, Ergun da ilk başta bıçakla direnmiş sonra polislerin müdahalesiyle etkisiz hale getirilmişti. Kokoreç tezgahı zabıta ekipleri tarafından alınan Ergun yaşantısını anlattı. Kendisinin bir haftadır kokoreç satmaya çıkmadığını belirten Ergun, "Dün akşam kokoreç satmak için çıkmıştım. Polis ve zabıta gelerek tezgahımı almak istedi, ben de bıçak çektim. Bir hafta önce tezgahların kapatılması için tebligat yapılmış benim haberim bile yok. Ben de geçimimi bundan sağladığım için tezgahımı vermek istemedim. İkisi 6 ve 8 yaşında olmak üzere 5 çocuğum var. Küçüklerden biri okula gidiyor, diğeri de önümüzdeki yıl okula başlayacak. 400 lira ev kirası ödüyorum. Hiçbir sosyal güvencem yok. 5 yıldır bu işi yapıyorum ve çok şükür bir başkasına muhtaç değilim. Üç yıl önce belediyeye dilekçe verdim bize yer gösterin diye ama seyyarlara yer veremeyeceğiz yine de ayarlayacağız dediler. 3 yıldır bir sonuç çıkmadı. Terörist değilim, hırsız değilim Türkiye'nin her yerinde benim gibi bir çok kişi var" dedi.
Kokoreç satmaktan başka hiçbir gelirinin olmadığını ve bugün evine ekmek getiremediğin, tezgahını da tekrar alamadığı için yarın da evine ekmek götüremeyeceğini vurgulayan Ergun, "Ayda 37,5 lira ödeyerek Genel Sağlık Sigortası'ndan yararlanıyorduk. Şimdi onu da ödeyecek paramız yok" şeklinde konuştu.
Yavuz Ergun'un eşi Alime Ergun da, kocasının sabahlara kadar eve gelmeden çalıştığını ve eve ekmek getirdiğini söyledi. Ergun çiftinin yanlarında bulunan çocukları 6 yaşındaki Neslihan ile 8 yaşındaki ilkokul 2. sınıf öğrencisi Oğuzhan da, babalarının tezgahının geri verilmesini istiyor.
(HİV-FM-Y)

15.01.2013 17:31:12 TSI

Editör: Wan Haber