ANKARA'da 13 Mart 2016 günü bombalı araçla düzenlenen saldırıda 37 kişi hayatını kaybederken 71 kişi de yaralanmıştı.

Soruşturmada canlı bomba Seher Çağla Demir'in gerçekleştirdiği saldırıyı organize eden kişinin Vahit Ayçil olduğu belirlendi. Firari Ayçil'in peşine düşen terör ve istihbarat birimleri çok çarpıcı bir detaya ulaştı.

Akşam gazetesinde yer alan habere göre Kızılay'daki bombalı aracı teslim eden Vahit Ayçil'in, 10 Ağustos 2015'te Sultanbeyli'de Fatih Polis Merkezi'ne bombalı araçla düzenlenen saldırının da organizatörü olduğu belirlendi. Polis merkezine bomba yüklü araçla gelen "Botan Canfeda" kod adlı PKK'lı ortalığı savaş alanına çevirmişti.

Patlamada can kaybı yaşanmazken olay yerine inceleme için gelen ekiplere gün ağardığında iki saldırgan tarafından ateş açılmıştı. Çatışmada Bomba İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken yaşamını yitirmişti. Saldırıyı gerçekleştiren Erdal Yıldız ve Burak Boğakan öldürülmüştü.

UÇKUN'A BOMBALI ARACI TEMİN ETMİŞ 

Canlı bomba Seher Çağla Demir’i, Vahit Ayçil karşılamış ve Viranşehir'e getirmişti. Demir saldırıdan önce sahte kimlikle bilet alıp otobüsle Ankara’ya gitmişti. Polis, Ayçil'in "Botan Canfeda" kod adlı Deniz Uçkun'u kırsaldan geldiğinde karşıladığını ve bomba yüklü aracı verdiğini belirledi.

Editör: Wan Haber