Edremit'te 12 HPG'linin infazını protesto eden kitleye yönelik polis saldırısı sırasında sıkılan tazyikli su nedeniyle yere düşerek ayağından yaralanan Kudret Yorgun, " Daha yerden kalkmadan tazyikli suya maruz kaldık. Yolun ortasında kaldım ve kalkamadım. Tazyikli su sıkılınca yere düştüm. Bu yüzden ayağım ters döndü. Kalkmak isteyince ayağımın incindiğini fark ettim." dedi.

Edremit'te 12 HPG'linin infazını protesto eden kitleye yönelik polis saldırısı sırasında sıkılan tazyikli su nedeniyle yere düşerek ayağından yaralanan Kudret Yorgun, "Biz kardeşiz dedikçe onlar bize 'düşman' diyorlar. Biz barış istiyoruz, onlar savaş ilan ediyorlar" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Van'ın merkez ilçelerinden Edremit'te 10 Ocak günü infaz edilen 12 HPG'li için HDP Van İl binası önünde bir araya gelen halka yönelik polis müdahalede bulunmuştu. 11 Ocak tarihindeki müdahale sırasında çoğu kadın onlarca kişi darp edilirken, birçoğu da gözaltına alınmıştı. Polisin saldırısı sonucunda ayağına isabet eden tazyikli su nedeniyle yere düşmesinden dolayı ayağından yaralanan Kudret Yorgun (46), saldırı anında yaşadıklarını anlattı. 

'Tazyikli su sıkılınca yere düştüm'

Polisin tazyikli su sıkmasıyla yere düştüğünü söyleyen Kudret, o sırada kendisine yardımcı olmak isteyen yurttaşın polis tarafından engellendiğini belirtti. Kudret şöyle devam etti: "Astım hastasıyım, gaz bombasından çok çabuk etkileniyorum. Müdahale anı olduğu zaman yanımda bulunan bir arkadaşıma bana yerden kalkmam için yardım etmesini söyledim. Daha yerden kalkmadan tazyikli suya maruz kaldık. Yolun ortasında kaldım ve kalkamadım. Tazyikli su sıkılınca yere düştüm. Bu yüzden ayağım ters döndü. Kalkmak isteyince ayağımın incindiğini fark ettim." 

'Saldırıda ayağım ters döndü'

Kudret, saldırı anında yanından koşarak kaçan bir yurttaşın yardımı ile yerden kalktığını, fakat tekrardan tazyikli su sıkılınca yardım eden yurttaşla beraber yeniden yere düştüğünü söyledi. Kudret, kendisine yardım etmek isteyen yurttaşa, polislerden birinin "kaldırma yerden" dediğine şahit olduğunu ifade ederek, "Beni yerden kaldırmak isteyen yurttaş polisin sözüne karşılık 'ayağı kırık' diye yanıt verdi. Ayağım ters dönünce belimde bir ağrı oluştu. Yavaş yavaş yürüyerek eve gittim. O günden beri ayağımdaki ağrı devam ediyor" diye konuştu. 

'Biz kardeşiz dedikçe, onlar bize düşman diyorlar'

Kudret, Silopi, Cizre, Nusaybin ve Sur ilçelerinde yaşanan ablukalar sonucunda birçok yurttaşın yaşamını yitirmesinden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Hiçbir insanın vicdanı böyle katliamları kabul edemez. Biz kardeşiz dedikçe onlar bize düşman diyorlar. Biz barış istiyoruz, onlar savaş ilan ediyorlar. Bizler artık ne yapacağımızı ve nasıl davranacağımızı bilmiyoruz. Tek isteğim barış olması, annelerin ağlamaması, cenazelerimizin yerlerde kalmaması, sokağa çıkma yasaklarının kaldırılmasını istiyorum. Sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada savaşların durmasını istiyorum" diye belirtti.  

Kaynak: Vanaktuel

Editör: Wan Haber