TBMM CHP Grup Disiplin Kurulu, Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'a "gruptan kesin çıkarma" cezası verilmesi kararını aldı.

TBMM CHP Grup Disiplin Kurulu bugün toplandı.

Ardahan Milletvekili Yılmaz ve Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ile ilgili disiplin dosyalarının görüşüldüğü toplantıda, Öztürk Yılmaz'a, CHP Tüzüğü'nün ilgili maddelerine aykırı eylemleri nedeniyle CHP Grup İç Yönetmeliği'nin 79'uncu maddesi gereğince "gruptan kesin çıkarma" cezası verilmesine kesin olarak karar verildi.

Toplantıda, Elazığ Milletvekili Erol'un mazeretinin kabul edilerek, sözlü savunmasını 13 Aralık 2018 tarihinde yapması da kararlaştırıldı.

Öztürk Yılmaz, Türkçe ezan ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan açıklamaları nedeniyle iki kez ''kesin ihraç'' talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmişti.

ÖZTÜRK YILMAZ'DAN AÇIKLAMA

Karar sonrası Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Yılmaz'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Milletvekilini millet seçer. Parti disiplini diye bir milletvekiline böyle zincir vurulması milletin vicdanını kanatmıştır. Bazıları diyor ki 'AKP yargıya siyasi müdahalede bulunuyor' birileri de disiplin kuruluna talimat veriyor. Disiplin kurulunun aldığı karar bir talimatın icrası yönündedir. Merak etmeyin arkadaşlar bu yargıdan dönecektir. Bu vahim hatalarla siyasi bir süreç başlatılmıştır aleyhime ve inşallah bu yargıdan dönecektir. Hiçbir yere gitmiyoruz bağımsız olarak devam edeceğiz. Herhangi bir siyasi partiye yamanma diye bir derdimiz asla olamaz. Beni partiden bu şekilde ihraç edenleri de millet ihraç edecek. Bunu göreceğiz. İhanet her türlüsünü gördüm. Önemli olan ülke vatan meselesidir. Yaptığım mücadeleden dolayı onurluyum. Mesele doğruyu savunurken eğilmemektir. Hiç kimseye karşı bir gönül kırgınlığım, sitemim yoktur ama Türkiye'de yeni şeyler söylemek lazımdır. Yeni fikirler üretmek lazım.''(AA)

Editör: Wan Haber