AKP ile Gülen cemaati arasındaki çatışma nedeniyle kapanma noktasına gelen Van merkezdeki İstanbul Hastanesi'nde çalışan yaklaşık 550 işçinin maaşı iki aydır ödenmiyor. Hastane yönetimi ile yapılan görüşmenin ardından maaşlarının ödenmeyeceği cevabını alan işçiler, duruma tepki göstererek, hastane önünde bir araya geldi.

Hastanenin yüzde 51'lik hissesinin sahibi olan Ömer Çiçeksay'ın hastane kasasındaki parasını aldığını söyleyen işçiler, alacaklarını almak için görüştükleri muhasebe yetkililerinin, "Diğer ortaklarda dün akşam paralarını kasadan almışlar" cevabı ile karşı karşıya kaldı. 

Hastane yetkilileri tarafından, "Eğer hukuki bir işlemde bulunursanız hastanenin tekrar açılması halinde sizi kesinlikle işe almayacağız" denilerek tehdit edildiklerini söyleyen işçiler hastane önündeki bekleyişlerini sürdürüyor. Öte yandan hastanenin adı daha önce de Van'ın merkez İpekyolu ilçesinde, 14 Ekim günü yaşanan çatışmada yaralanan ve geçtiğimiz günlerde Ankara'da yaşamını yitiren Ramazan Beyazpirinç'i, "Teröristi tedavi etmeyiz" diyerek tedavi etmediği haberleriyle gündeme gelmişti. 

Editör: Wan Haber