“Çözüm sürecini bitiren cinayetler” olarak anılan, Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 2 polisin evinde öldürülmesiyle ilgili davaya bakan hakim, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklandı. Sanıklarla ilgili ihbarda bulunulan şahsın kardeşi de “FETÖ” operasyonları kapsamında Urfa’da tutuklanmıştı.

22 Temmuz 2015’te Suruç katliamından kısa süre sonra polisler Feyyaz Yumuşak ve Okan Uçar evlerinde başlarından vurulmuş halde bulunmuştu.

Cinayetleri önce HPG’nin (Halk Savunma Güçleri) üstlendiği açıklanmış, ardından PKK’den yapılan açıklamada, polislerin PKK’nin resmi birimlerince öldürülmediği duyurulmuştu.

Kürt illerinde başlatılan sokağa çıkma yasakları ve operasyonlarla gündemden düşen cinayetler hala gizemini korurken, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından cinayetler bu kez Gülen Cemaati ilişkisi ile gündeme geldi.

Habertürk’ten Mahmut Bozarslan’ın haberine göre, darbe girişimi sonrası sanıklar hakkında tutuklama kararı veren Hâkim Nurettin Bulut, “Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)” soruşturmasında tutuklandı.

Savcı Mehmet Kıvanç Kılsızoğlu’nun Ceylanpınar soruşturmasını tamamlamasının ardından hâkim olarak atandığı Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Merkezi’nde de yine FETÖ soruşturması kapsamında arama yapıldı.

Sanıklardan Sedat Aydın’ın avukatı Hüseyin Akay, davaya delil olan ve cep telefonu görüşmelerinin detaylarını gösteren HTS kayıtlarının savcının talimatıyla yok edildiğini iddia etti.

Avukat Hüseyin Akay, HTS kayıtlarıyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Savcı birçok delili görmezden gelmiş, HTS verilerini ve kopyalarını imha ettirmiş. Tutuklamayı yapan hâkimlerden birinin tutuklanması, sansasyon yaratacak bir durum. FETÖ ilgisi olabilir de olmayabilir de. İhbarı yapan ankesörlü telefondaki kişiler araştırılmadı. Özel bir numaradan arayan biri var, onu bulduk. Savcı bunları araştırmamış, ifadelerine başvurmamış.”

Sanıklarla ilgili ihbarda bulunulan telefonun sahibi T.B.’nin kardeşi Ramazan B., “FETÖ” operasyonları kapsamında Urfa’da tutukladı.

T.B.’nin diğer kardeşi Mithat B. ise “FETÖ” Urfa koordinatörü olarak aranıyor.

Gözaltı ve tutuklamalar nasıl yapıldı?

“Çözüm sürecini bitiren olay” olarak anılan cinayetlerin ardından operasyon başlatan polis, ertesi gün taziyeden dönen 5 kişinin içinde olduğu bir aracı durdurdu.

Polis, araçta haciz olduğunu belirterek içindekileri sorgu için bekletmeye başladı. Telsizle yapılan sorgunun uzaması üzerine araçta bulunanlar kendi istekleriyle emniyete gitti. İşlemler sürerken 5 kişi emniyetin bahçesinde beklemeye başladı. Haciz işlemi için emniyete götürülen 5 kişi, 2 polisin hayatını kaybetmesiyle edilmesiyle ilgili soruşturmaya dahil edildi.

İddiaya göre polise gelen bir ihbar telefonunda, araçta bulunanların isimleri verilerek, polisleri öldürdükleri söyleniyordu.

Terörle Mücadele Şubesi’ne götürülen grup, sorguya alındı. Polislerin öldürüldüğü evin kapısını, babası çilingir olan M.N.Y.’nin açtığı öne sürüldü. Ancak M.N.Y’nin babasının çilingir olmadığı ortaya çıktı.

Davayla ilgili gözaltına alınan 9 şüpheliden 7’si tutuklandı. Dosyaya da gizlilik kararı konuldu.

İMCTV

Editör: Wan Haber