11 yıl önce Adana'da meydana gelen olayda 17 bıçak darbesiyle feci şekilde öldürülen 59 yaşındaki Hasan Kırım'ın katil zanlısı 11 yıl aradan sonra yakalandı. 

Adana’da 11 yıl önce 17 bıçak darbesiyle öldürülen Hasan Kırım’ın (59) katil zanlısı Rize’de yakalandı. 

İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde faili meçhul olayların aydınlatılması için kurulan özel ekip, 17 Kasım 2004’de Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Mithat Özsan Bulvarı Atlıspor Tesisleri civarındaki çamlık alanda, mont ve pantolon cepleri dışarı çıkartılmış, cep telefonu ile parası alınmış halde cesedi bulunan Hasan Kırım’ın dosyasını incelemeye aldı. Hasan Kırım’ın telefonunun İnönü Caddesi’ndeki seyyar bir satıcıya satıldığını tespit eden ekipler, telefonu alan şahısla yaptığı görüşmede, şüphelinin Karadeniz şivesi ile konuşan bir erkek olduğunu belirledi. 

Şüphelinin Adana’da askerlik yapan ya da üniversitede okuyan biri olabileceğini düşünerek, bu kişiler üzerinde çalışmalarını yoğunlaştıran ekiplerin incelemesinde, 6’ncı Kolordu Komutanlığı 39’uncu Mekanize Tugay Komutanlığı’na bağlı bir birlikte askerlik yapmış olan Rize’nin Ardeşen ilçesinde ikamet eden Ahmet Yılmaz (31) olduğu tespit edildi. Cinayet Büro Amirliği’nde kurulan özel ekip, geçen yılın son günü Rize’ye giderek Ahmet Yılmaz’ı gözaltına aldı. 

Sorgusunda cinayeti itiraf eden Yılmaz, ölen kişinin kendisine bıçak çektiğini ve üzerindeki paraları istediğini belirterek, bu sırada yaşanan boğuşma sonunda şahsın elinden bıçağını alarak onu öldürdüğünü savundu. Adli makamlara çıkarılan Yılmaz, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: Wan Haber