Mardin Valiliği tarafından sabah saatlerinde yapılan açıklama ile Nusaybin ilçesine bağlı Girêmîra (Girmeli), Marînê (Eskihisar), Tilminarê (Tepeüstü) ve Mendikanê (Kayadibi) mahallelerinde "sokağa çıkma yasağı" ilan edilmesi ardından bu kez de ilçe merkezi için "sokağa çıkma yasağı" ilan etti.

Bugün saat 19.00'dan itibaren geçerli olacak yasak ikinci bir emre kadar devam edecek.

Söz konusu valilik açıklamasında alınan yasak kararı şu ifadelerle gerekçelendirildi:

"İlimiz Nusaybin ilçesinde kamu düzeninin sağlanması ve suç işlenmesinin önlenmesi, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunması, bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, mevcut aranan şahısların yakalanması, tuzaklanmış ve patlayıcı yerleştirilmiş hendek ve barikatların kaldırılarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla; 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince Nusaybin ilçesinde 01 Ekim 2015 Perşembe günü saat 19:00'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı kararı alınmıştır."

POLİS VE ÖZEL HAREKAT TİMİ SEVKIYATI

DİHA'nın haberine göre Nusaybin'de "sokağa çıkma yasağı" ilanının ardından ilçe polis ve özel harekat timleri tarafından zırhlı araçlarla abluka altına alındı. Mardin ve Kızıltepe ilçelerinden Nusaybin ilçesine polis ve özel harekat timleri sevk edilirken, yoğun askeri sevkiyat da sürüyor.

İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde yer olmadığından bir kısım polis ve askerin Dala köyünün yakınlarında Şengal ve Suriye'den göç edenler için kurulan AFAD kampında bekletildiği öğrenildi. evrensel

Editör: Wan Haber