MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde ilan edilen sokağa çıkma yasağı, 10'uncu güne girdi. Mahallelerde kazılan hendek ve kurulan barikatları kapatmaya devam eden güvenlik güçleri ile PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri arasında zaman zaman çatışma çıkıyor.

Nusaybin İlçesi'nde 13 Kasım günü ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. İlçenin 11 mahallesinde halkın ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için dün geçici olarak kaldırılan sokağa çıkma yasağı akşamdan itibaren yeniden uygulamaya konuldu. Abdulkadir Paşa, Fırat, Yenişehir ve Dicle mahallelerinden dün gece hendekleri kapatmaya, barikatları da kaldırmak için çalışma yapan güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında zaman zaman çatışma çıktı. Mahallelerde silah sesleri aralıklarla sabaha kadar sürdü.

İLÇEDE SAĞLIK HİZMETLERİ
Çatışmanın olmadığı bölgelerde ambulanslar hizmet vermeye devam ederken, bazı acil hastalar evlerinden alınarak Nusaybin Devlet Hastanesi acil servisine getirdi. Evde tedavi gören bazı hastalara da yine ambulanslar aracılığıyla ihtiyaç duydukları ilaçlar tedarik edilerek ulaştırıldı.

Evlerinde ekmeği biten bazı kadınlar, sokaktaki tandırlarda ekmek pişirdi. Evlerinde sıkılan genç ve çocuklar da evlerinin damına çıkarak, komşularıyla gelişmeleri değerlendirdi.

YÜKSEKOVA'DA OLAYLAR ÇIKTI
Yüksekova İlçesi'nde 2 gün önce ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürerken, hendek kapatmaya giden polisler ile mahalle aralarında PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'lılar arasında çıkan çatışmalar sırasında 17 yaşındaki M. Reşit Arıcı ile 29 yaşındaki Naim Noyan öldü. Otopsinin tamamlanmasının ardından Arıcı ve Noyan'ın cenazeleri yakınları tarafından Hakkari Devlet Hastanesi morgundan alındı.

CENAZEDE OLAY ÇIKTI
Cenazelerin Yüksekova'ya getirilmesi sırasında bir grup Şemdinli yolu üzerinde toplanarak bekledi. Polis sokağa çıkma yasağının devam ettiğini hatırlatarak kalabalığın dağılmasını istedi. Grup direnince güvenlik güçleri tazyikli su gaz bombasıyla müdahalede bulunarak kalabalığı dağıttı.

Olaylar devam ederken cenazeler başka bir yoldan Orman Mahallesi'ndeki mezarlığa götürülerek toprağa verildi. Cenazenin toprağa verilmesi ardından konuşan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Kürtlerin kendi kimlikleriyle yaşayıp, kendi kendilerini yönetmek istediklerini söyleyerek 'öz yönetim' ilanında ısrarlı olduklarını söyledi.

SINAVA GİRENLERE İZİN VERİLDİ

Yüksekova'da sokağa çıkma yasağı sürerken Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı'na (ALES) giren adayların Hakkari ve Van'a gitmelerine izin verildi.

ALES'e Hakkari ve Van'da girecek adaylar için minibüs kaldırılırken, bazı aileler de özel araçları ile yola çıktı. Sınav giriş belgesini gösteren adaylara güvenlik güçleri izin verdi.

Editör: Wan Haber