Antalya Büyükşehir Belediyesi 2.Uluslararası Çocuk Tiyatroları Şenliği kapsamında sahneye çıkan Nürnberg "Das Papier" tiyatrosu "Küresel insan" adlı oyunuyla büyük beğeni topladı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kırmızı Kalem Tiyatro işbirliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Çocuk Tiyatroları Şenliği çocukları tiyatroyla ücretsiz buluşturuyor. Yenimahalle Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ilk gösterimde Almanya'nın Nürnberg kentinden festivale katılan "Das Papier Theatre" çocuklara eğlence dolu dakikalar yaşattı. Gösterimi Kepezli çocukların yanı sıra Aksu Kültür Merkezi'nden gelen minikler de izledi.
Tiyatro ve sanatın geleneksel anlatımlarının dışında farklı bir boyutta izleyici ile buluşan oyun, ünlü filozof Aristoteles tarafından anlatılan bir hikayeyi yansıtıyor. Bir akşam yemeği masasında geçen hikayede, yemek masasında buluşan tanrıların boş tabaklar karşısında yarattıkları küresel insanlar anlatılıyor. Fikir, sanat, müzik ve kağıt ile mizahi patlamaya dönüşen oyunun sahne direktörlüğünü Jörg Beasecke üstleniyor. Miniklerin ücretsiz izlediği gösterimler büyük beğeni topluyor.
(SK-Y)

07.02.2013 11:39:05 TSI

Editör: Wan Haber