Nuri bilge ceylanın kış uykusu adlı filme oskar'dan kötü haber geldi. 87 .cisi düzenlenecek olan oskar adayları arasında geçen kış uykusu adlı film ön elem için yapılan filmler arasından elendi.Nuri bilge ceylan'ın Kuş uykusu adlı filme soğuk duş haberi geldi. Kış uykusu oscar ödüllerince elendi.  87nci oskar için kuş uykusu ve Nuri bilge ceylan oskar engeli


Los engeles'te yaılan ön elem için yapılan 9 film belirlendi ve kazanan aday filmleri arasında  yabancı film kategorilerinde ismi önplanda olan Nuri bilge ceylanın kış uykusu ismi vardı ve bu kez oscarda yer almadı.Nuri bilge ceylanın filmi kış uykusu büyük ödül kategorilerinde olan altın palmiye ödülünü kazanmıştı ve oscar için adaylıkta ismi geçen kış uykusu oskar ödüllerinden elendi.


ismi geçen ve Oscar'da yarışacak olan bu filmler5 Ocak'ta Los Angeles'taki Samuel Goldwyn Tiyatrosu'nda canlı olarak duyurulacak.87'nci kez düzenlenmesi planlanan Oscar Ödülleri 22 Şubat 2015 Hollywood'taki Dolby Tiyatrosu'nda yapılacak törenle start alacak ve sahiplerini bulacak. 225 ülkede ve bölgede televizyondan canlı naklen olacakoskar başvuruları daha önce yapılmıştı ve 1ekim ve 15 aralıkta yapılmıştı.

 

bilge.jpg

yarışacak olan 9 film ise bunlardır.

Arjantin adına "Wild Tales", Yönetmen Damián Szifrón  

Estonya adına "Tangerines," Yönetmen Zaza Urushadze 

Gürcistan adına "Corn Island,"Yönetmen George Ovashvili

Moritanya adına "Timbuktu," YönetmenAbderrahmane Sissako 

Hollanda adına "Accused," YönetmenPaula van der Oest,  

Polonya adına "Ida" YönetmenPawel Pawlikowski

Rusya adına"Leviathan"Yönetmen Andrey Zvyagintsev

İsveç adına "Force Majeure" Yönetmen Ruben Östlund

Venezuela adına "The Liberator",Yönetmen Alberto Arvelo 

nuri.jpg

Editör: Wan Haber