Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, Nurhak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'SODES'le Dershaneye' adlı projenin çalışmaları amacına ulaştı.
Proje hakkında bilgiler veren Koordinatör Oktay Acun, ilçedeki YGS ve LYS başarısını artırmak için bu çalışmayı yaptıklarını belirterek, "Nurhak Lisesinden 20, ilköğretimlerden 40 öğrencinin dershaneye gönderilmesi suretiyle, ilçemizin YGS-LYS başarı oranının ve üniversiteye giren öğrenci sayısının yüzde 20 oranında arttırılması amaçlandı. Proje ekibi yaptığı çalışmaların ardından öğrencilerin Elbistan ilçesinde bir dershaneye devam etmelerini sağlamıştır. Öğrencilerin Nurhak-Elbistan ve Elbistan-Nurhak arası ulaşımları da yine proje kapsamında karşılanmaktadır. Öğrencilerin dershane ve ulaşım ücretlerinin tamamı DOĞAKA tarafından karşılamaktadır" dedi.
Öğrenci velileri ise dar gelirli olmaları nedeniyle çocuklarını dershaneye gönderemedikleri için öğrenimlerini bir yere kadar yaptırabildiklerini belirterek, proje sayesinde çocukların büyük bir fırsat yakaladığını belirttiler. Veliler, projeyi hayata geçiren Nurhak Kaymakamı Murtaza Dayanç ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Haytaoğlu'na teşekkür ettiler.
(OZR-Y)

04.02.2013 16:16:05 TSI

Editör: Wan Haber