Nurgül Yeşilçay, astronomik dizi ücretinin ardından Reklamcıların da gözdesi oldu. İspanyol mücevher firması çimen gözlü Oyuncuya 2 milyon dolar teklif etti

 

nurgulhanimbg,.jpg
 
Art arda çektiği dizi ve sinema filmleriyle adından söz ettiren Nurgül Yeşilçay, reklamcıların da gözdesi oldu. Rol aldığı diziden 140 bin liralık bölüm başı ücretiyle rekor kıran sanatçıya, bir İspanyol mücevher firması Ortadoğu yüzü olması için 2 milyon dolar teklif etti.

 


Reklam filmi konusunda ince eleyip sık dokuyan Yeşilçay’ın teklife sıcak baktığı öğrenildi.


 
Arap fanları birbirine girdi


 
Nurgül Ye­şil­çay ile Ber­gü­zar Ko­re­l’­in Arap fan­la­rı sos­yal med­ya­da bir­bi­ri­ne gir­di. Di­zi­le­ri ay­nı gün, ay­nı sa­at­te ya­yın­la­nan iki ün­lü oyun­cu­nun se­ven­le­ri ‘Ki­min di­zi­si bi­rin­ci ola­ca­k’ ya­rı­şı baş­lat­tı. Ar­dın­dan kim da­ha gü­zel an­ke­ti dü­zen­len­di. Nur­gül Ye­şil­çay, hem rey­ting­lerde hem de gü­zel­lik­te Ber­gü­zar Ko­re­l’­i geç­me­yi ba­şar­dı.


 
"Gece" filminde rol gereği aldığı kiloları veren oyuncunun yeni dizisini uydudan ilgiyle takip eden Arap dünyasından "Daha fazla kilo verme, biz seni dolgun görmek istiyoruz" mesajları yağıyor.

 

 

NURGÜL YEŞİLÇAY KİMDİR ?

 

 

Nurgül Yeşilçay Afyonkarahisar'da doğdu. Ortaokul ve lise eğitimini İzmir'de tamamladı. 2001'de Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tiyatro bölümünden mezun oldu.

 

 

 

Üniversite eğitimi sırasında rol aldığı İkinci Bahar dizisindeki "Gülsüm" rolü ile tanındı. 2002 yılında Çağan Irmak'ın yönetmenliğini yaptığı Asmalı Konak adlı TV dizisinde "Bahar Karadağ" rolüyle ününü artırdı. Aynı yıl Teoman'la beraber Mumya Firarda filminde oynadı. 2003 yılında Abdullah Oğuz'un yönettiği Asmalı Konak dizisinin devam filmi olan Asmalı Konak-Hayat'ta Özcan Deniz'le başrolü paylaştı. Yönetmenliğini Atıf Yılmaz'ın yaptığı Eğreti Gelin filmindeki Kostak Emine rolü ile 2005 12. Adana Altın Koza Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü aldı. Aynı yıl Hande Ataizi ile Melekler Adası dizisinde rol aldı. Aynı dizide rol alan Cem Özer ile 26 Ekim 2004'te evlendi. Hamileliğinin son ayında Melekler Adası dizisinden ayrıldı. 22 Mayıs 2005'te oğlu Osman Nejat'ı dünyaya getirdi.

 

 

Yine 2004'te beş yönetmenin yönettiği Anlat İstanbul filminde Saliha karakterini canlandırdı. 2005-2006 sezonunda ATV'de yayımlanan Belalı Baldız dizisinde Berna Laçin ve Kenan Işık'la başrolü paylaştı. 2006'da Cem Özer'le Sen Olmasaydın adlı tiyatro oyununda rol aldı. 2006 yılının eylül ayında Fatih Akın'ın senaryosunu yazdığı, yönettiği ve yapımcılığını üstlendiği Yaşamın Kıyısında isimli filmin çekimlerine başladı. "Ayten Öztürk" adlı lezbiyen Türk kızını canlandırdığı film 2007'de 60. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarıştı ve "En iyi Senaryo" ödülünü kazandı. 2007'de Ezo Gelin adlı TV dizisinde Ezo Gelin'i canlandırdı. Ortadoğu'nun en önemli film festivallerinden biri olarak kabul edilen 31. Uluslararası Kahire Film Festivali'nde başkanlığını ünlü İngiliz yönetmen Nicolas Roeg'in yaptığı ana jüride yer aldı.

 

 

2011'in şubat ayında Cem Özer'den boşandı. Ocak 2010'da yayınlanmaya başlayan Aşk ve Ceza isimli dizide Murat Yıldırım ile başrolü paylaştı. 2011'de dizi sona erdi. Aynı yıl içerisinde Show TV'de yayınlanmaya başlayan Sensiz Olmaz adlı dizinin başrolünde yer aldı.

Editör: Wan Haber