Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, Nurdağı Emniyet Müdürlüğü tarafından, 'çocuk ve gençlerde madde bağımlılığının belirtileri, zararları ve ailelerin bu konuda neler yapabileceği' konulu konferans düzenlendi.
Nurdağı Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa; Nurdağı Kaymakamı Seyfullah Ordueri, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Osman Saygılı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Ergin Mideoğlu, Nurdağı İlçe Emniyet Müdür Vekili Ceyhun Yılmaz, Müftü Yusuf Ağbayram, kamu kurum ve kuruluşları müdürleri, öğretmenler, imamlar ve aileler katıldı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Nurdağı Emniyet Müdür Vekili Ceyhun Yılmaz, Türkiye'de ve dünyada hızla tütün mamulleri, alkol ve uyuşturucu madde alım alanlarının arttığını söyledi. Yılmaz, uyuşturucu maddeye başlama yaşının gittikçe düştüğünü, uyuşturucu maddeyle mücadele etmek ve geleceğimiz olan çocuklarımızı korumanın, ancak devletin tüm kurumlarının ve her kesimin sorununun çözümüne katkı sağlamasıyla mümkün olacağını belirtti. Yılmaz, bu amaçla madde bağımlılığının zararları ve bu konuda ailelerin neler yapabilecekleri konusunda ailelerin bilinçlendirilmesinin hedeflendiğini vurguladı.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru İsmail Uskar ve Atilla Yalçınkaya ise, çocukların ve öğrencilerin madde bağımlılığından korunması, bu konuda anne ve babalara düşen görevleri anlattı. Polis memuru Uskar, böyle bir durumla karşılaşan velilerin izlemesi gereken yollar hakkında bilgi verilerek, katılımcıların madde bağımlılığı hakkında merak ettiği soruların cevaplandırılmak suretiyle, gerekli bilgilendirmelerin yapıldığını aktardı. Konferansa katılan aileler ise, konferansın çok faydalı olduğunu, madde bağımlılığı ile ilgili alınabilecek tedbirler konusunda bilgi sahibi olduklarını, çocuklarını artık daha iyi gözlemleyeceklerini ve takip edeceklerini ifade etti.
(MDC-SO-Y)

14.02.2013 17:53:20 TSI

Editör: Wan Haber