2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nın gümüş madalyalı tekvandocusu,  Van'ın gümüş kızı Nur Tatar, Rusya'nın Chelyabinsk kentinde düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası bayanlar 67 final müsabakasında Tayvanlı rakibi Chia Chia Chuang'a mağlup olarak gümüş madalyanın kazandı.

Bayanlar 67 kiloda tatamiye çıkan Nur Tatar, seri başı olduğu için ilk turu maç yapmadan geçti. İkinci turda Kazakistan'dan Feruza Yergeshova'yı 10-3 mağlup eden Nur Tatar, 3. tura yükseldi. Milli sporcumuz, üçüncü turda Slovenya'dan Franka Anic ile karşılaştı. Sloven rakibini 4-1 yenen milli tekvandocumuz, çeyrek finalde Dünya sıralamasında ikinci sırada bulunan Fransız Haby Niare ile eşleşti. Nur Tatar ile Haby Niare'nin karşılaşması nefesleri kesti. Son raunda 1-1 eşitlikle girilirken, 1 sayı daha bulan Nur Tatar, 2-1 öne geçti. Fransız rakibinin son saniyelerdeki ataklarına iyi cevap veren Nur Tatar, karşılaşmadan 2-1 galip ayrılmayı başardı.

Nur Tatar Dünya Tekvando Şampiyonası bayanlar 67 kiloda yarı finalde Kolombiyalı Kathrine Dumar ile karşılaştı. Rakibine karşı boy avantajı bulunan Nur Tatar, karşılaşma boyuncu kontrolü elinde tuttu. İlk raundu 1-0, ikinci raundu 2-0 önde tamamlayan milli tekvandocu, karşılaşmadan 2-1 galip ayrılarak finale yükseldi. Nur Tatar, finalde Tayvan'dan Chia Chia Chuang ile karşı karşıya geldi. İki tarafın da kontrollü mücadele ettiği müsabakanın son bölümüne Tayvanlı sporcu 1-0 önde girdi. Nur Tatar'ın son saniyedeki atağına 4 puanlık teknikle cevap veren Chia Chia Chuang, karşılaşmayı 5-0 kazanarak Dünya Şampiyonu oldu.

"KOŞARAK VAN'A GİDECEĞİM"

Dünya şampiyonasının gümüş kızı Nur madalya mutluluğunu ailesi ve Vanlılarla paylaşmak üzere Van'a gelecek.  Madalya onurunu Van'da yaşamak istediğini belirten Nur, "Akrabalarımın büyük bir kısmı Van'da. Onlarla vakit geçirmeyi seviyorum. Altın madalya ile memleketime, yurduma dönmeyi çok isterdim. Ama olmadı. Çok üzülmüyorum. Bir gün dünya ve olimpiyat şampiyonu da olacağım. Bu yıl çok iyi çalıştık. Önümüzde Avrupa Oyunları var. Orada da iyi bir sonuç elde edip, olimpiyat kotasını almak istiyorum." diye konuştu.

BAKAN ÇAĞATAY'DAN KUTLAMA

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Dünya Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli tekvandocu Servet Tazegül ve gümüş madalyaya kazanan Nur Tatar'ı telefonla arayarak kutladı. Kazanılan büyük başarıdan dolayı Tazegül ve Tatar'ı tebrik eden Bakan Kılıç, bu başarının devamını gelecek yıl Rio'da yapılacak olimpiyatlarda da beklediğini belirtti. Bakan Kılıç, tüm Türkiye'ye yaşattıkları büyük gurur nedeniyle ayrıca milli sporculara teşekkür etti.

Editör: Wan Haber