Van'daki mitingin ardından Van Valiliği’ni ziyaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, daha sonra Edremit ilçesinde bulunan ve yapımı tamamlanan, milli sporcu Nur Tatar’ın isminin verildiği spor salonunun açılışına katıldı. Burada kendisini bekleyen kalabalık grubun sevgi gösterisi ile karşılanan Başbakan Davutoğlu, eşiyle birlikte kalabalığın arasına girerek çocuklarla tokalaştılar. Milli sporcu Nur Tatar’ın kısa bir teşekkür konuşması yapmasının ardından törende konuşan Başbakan Davutoğlu, Van’ın, her şeyin en güzeline layık olduğunu dile getirdi. Van’ın, Türkiye'nin kadim kültürünün yansıdığı güzel bir şehir olduğunu ifade eden Başbakan Davutoğlu, açılışını yaptıkları modern spor tesisini genç yaşında, gençliğini tadamadan toprağa düşmüş şehitlere ithaf ettiklerini söyledi. Onların, 'Van'ın gençleri daha huzurlu şartlarda büyüsünler, daha iyi imkanlarla geleceğe hazırlansınlar' diye ülkenin her bir köşesinden, doğusundan, batısından, kuzeyinden, güneyinden bütün vatan topraklarını savunmak üzere bir araya geldiklerini anlatan Davutoğlu, “İşte bugün burada 5 bin 250 kişilik son derece modern bir spor tesisini hizmete açıyoruz. Van 4 yıl önce büyük bir depremle sarsıldı bu deprem Türkiye’yi sarstı, her evi sarstı. Nice gençlerinizi nice gençlerimizi kaybettik. İşte biz o zaman ahdetmiştik. Van’ı daha güzel inşa edeceğiz dedik. Elhamdülillah bugün Van havaalanına indikten beri şu ana kadar gördüklerimiz dahi 4 yılda neleri gerçekleştirdiğimizin güzel işareti. Şimdi bunu böyle kapalı bir spor salonu ile taçlandırıyoruz ve bunu gençlerimize armağan ediyoruz. Burada bizi soğukta bekleyen gencecik ama dinamik çocuklarımıza delikanlılarımıza genç kızlarımıza armağan ediyoruz” dedi.

Bir tarafta ülkeyi kalkınma hamlesi ile ayağa kaldırmaya çalışırken, diğer taraftan da ülkenin gençlerinin birlikte barış içerisinde geleceğe yürümeleri için çaba sarf ettiklerini anlatan Başbakan Davutoğlu, “Herhalde Türkiye’nin en güzel tesislerinden birini yaptık ve açıyoruz ve gençlerimiz en iyi şartlarda spor yapacaklar, en iyi okullarda okuyacaklar, en iyi üniversitelerde eğitim görecekler. Nice Nur Tatar’lar bu salonlarda yetişecek inşallah. Bizim ideallerimiz hedeflerimiz çok büyük. Aslında bugün Türkiye’de 2 unsur alternatif farklı yol yöntemlerle birbiri ile yarışıyor. Bir taraftan gençleri neredeyse çocuk yaşta alıp terör için bilinmez bir meçhule dağlara götürenler, diğer taraftan da aynı gençleri en iyi dersliklerde, en iyi okullarda, en iyi spor salonlarında en iyi sanat merkezlerinde geleceğe hazırlamak isteyen bizler. Değerli gençler sizlerden beklediğimiz bütün bu kritik dönemlerde omuz omuza vermeniz. Sizde beklediğimiz tek şey, bu vatana, bu ülkeye, bu milliyete olan aidiyetinizi her gün güçlendirerek, Türkiye’nin geleceğini hep beraber inşa etmeniz. Bu spor salonunda spor yapacak olan gençler, geleceğe dönük olarak baktıklarında büyük yükselen güçlü bir ülkenin eşit vatandaşları olmanın onurunu taşıyacaklar. Emin olunuz böylesi spor salonu Türkiye’nin bir çok vilayetinde yoktur. Ama Türkiye’nin her vilayetinde sizlere ve ütün ülkeye muhabbetle bağlı olan adaşlarını yaşıtlarınız var. İşte biz gençlerimizi inşallah medeni imkanlarını, medeni kapasitelerini geliştirecek şekilde spor salonları yapacağız, dini kapasitelerini geliştirecek şekilde onların eğitim imkanlarını geliştireceğiz. Ama bunları da gerçekleştirecek en büyük irade de bu halkın bu gençleri içerisinde gelecektir” ifadelerini kullandı.

3-347.jpg

Çocuklardan ellerini kaldırmalarını isteyen Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşmalarını şöyle sürdürdü;

“Biraz önce yanlarına gittiğimde elimi tutmak için o ellerin hepsini öpüp başımıza koyarız Allah o elleri ayırmasın. O güzel ellere kitap verelim, bilgisayar verelim, basketbol topu verelim, futbol topu verelim, sanat eseri yapmaları için sanat icra etmeleri için saz verelim, gitar verelim. Ama zinhar silah vermeyelim, taş vermeyelim, molotof vermeyelim. O eller en güzeline layıktır. Resim yapmak için o ellerin fırça tuttuğunu göreceğiz. Güzel sporcular olması için top tuttuğunu göreceğiz. Nur ablanızda olduğu gibi sporun en güzel yerini yapmak için olimpiyat şampiyonasına doğru giderken madalya tutan elleri göreceğiz inşallah. Ama taş, molotof görmeyeceğiz. Bu gençlerimizin kalbinde aşk göreceğiz muhabbet göreceğiz. Ama nefret, ama kin, ama öfke görmeyeceğiz. Türkiye’nin geleceğinde de sadece huzur göreceğiz, istikrar göreceğiz, barış göreceğiz, mutluluk göreceğiz, refah göreceğiz. Ama birilerinin istediği gibi kaos, kriz çatışma asla görmeyeceğiz. İnşallah güzel salonumuzda güzel turnuvalar göreceğiz. Van inşallah güzel müsabakalara ev sahipliği yapacak. Ben de geleceğim bu gençlerle birlikte basketbol oynayacağım, voleybol oynayacağım. Nur ablanız da size güzel spor örneği olarak gelip sizleri spora teşvik edecek. Şuanda Van bölgesinde sadece tekvando alanında Federasyon Başkanımızın verdiği bilgiye göre 15 antrenör bin 500 sporcuyu eğitiyor. Lisanslı sporcu sayımızda ciddi artışlar var. İnşallah daha nice güzel günleri hep beraber yaşayacağız. Şu tepeler, şu dağlar, şu güzel Van gölü Türkiye’nin, Ortadoğu’nun, Mezopotamya’nın ve dünyanın en güzel köşelerinden biri haline gelecek. Ben tekrar bu salonun yapımında emeği geçen arkadaşlarımıza, kurumlarımıza teşekkür ediyorum.”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yaptığı konuşmanın ardından Nur Tatar Spor Salonu’nun açılışını Uğur ve Derya Akman çifti ile birlikte yaptı. Gelin damat daha sonra Başbakan ve eşi ile birlikte fotoğraf çektirdi. Açılış öncesi gelin ile damada takılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, spor salonunun hayırlı olmasını dileyerek, açılışı gerçekleştirdi.

4-280.jpg

Açılış törenine Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Federasyon Başkanı Metin Şahin, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, Milli Tekvandocu Nur Tatar ve ailesi katıldı.

Editör: Wan Haber