Konya'nı merkez Selçuklu Belediyesi tarafından yaptırılan ve önleyici sağlık hizmeti kapsamında ilçeye kazandırılacak olan halk sağlığı laboratuarında sona yaklaşıldı.
Selçuklu Belediyesi son yıllarda sağlık yatırımlarına iki tesis daha kazandırarak katkı sağlamaya devam ediyor. Bunlardan Numune Hastanesi Polikliniği'nin yapımı tamamlanırken, İl Halk Sağlığı Laboratuvarı inşaatının yüzde 90 oranında tamamlandığı bildirildi. Yapılan tesislerin nüfusun yoğun olduğu bölge ve çevresinde büyük bir ihtiyaca cevap vereceği ifade edildi.
Mehmet Akif, Bedir ve Özalkent Mahallesinde bulunan vatandaşların ihtiyaçlarına büyük ölçüde cevap verecek olan Numune Hastanesi Polikliniği bin 700 metrekare alan üzerine inşa edildi. İnşaat aşaması tamamen biten ve iskan işlemlerinin tamamlanmasının ardından Numune Hastanesi'ne devredilecek olan poliklinikte; Ultrason, Ortopedi, Cildiye, Dahiliye, Bevliye servislerinin yanı sıra, Çocuk, Kadın Doğum, Göz, Genel Cerrahi, Kulak Burun Boğaz ve Nöroloji bölümleriyle kapsamlı bir hizmet verilecek. 2 milyon TL'ye mal olan poliklinik yakın zamanda hizmet vermeye başlayacak.
ÖNLEYİCİ SAĞLIK HİZMETİ VERECEK
Sakarya Mahallesi'nde bin 775 metrekare alan üzerine yapılan ve 6 farklı branşta tahlil yapılabilecek olan halk sağlığı laboratuarı yüzde 90'lık tamamlanma oranına ulaştı Dış cephesi ve iç mimarisi tamamlanan laboratuar, çevre düzenlemesi ve ince işçiliğinin tamamlanmasının ardından hizmet vermeye başlayacak. 2,7 milyon TL'ye mal olan ve içerisinde sterilizasyon, aşı, kimya, portör, talesemi ve bakteri tahlillerinin yapılacağı Sakarya Halk Sağlığı Laboratuvarı, hem aile sağlığı merkezi olarak hem de halk sağlığı merkezi olarak hizmet verecek.
(AH-Y)

08.02.2013 15:31:24 TSI

Editör: Wan Haber