Mersin'de nükleer karşıtlarının başlattığı "Çamlıbel'de Nükleer Santral Bürosu İstemiyoruz" eylemine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akdeniz İlçe Kadın Kolları üyeleri de destek verdi.
CHP Akdeniz İlçe Kadın Kolları üyeleri, halkı nükleer santrallerin zararları konusunda uyarmak amacıyla İnönü Bulvarı Çamlıbel'de bulunan Akkuyu NGS Toplum Bilgilendirme Merkezi önünde eylem yaptı. Boyunlarına 'Ülkemizi, çocuklarımızı seviyoruz. Nükleer Santral istemiyoruz' dövizleri asan CHP'li kadınlar, attıkları sloganlarla Mersin'in Gülnar ilçesi Büyükeceli beldesinde yapılacak Akkuyu Nükleer Santrali ile bilgilendirme bürosuna tepki gösterdi.
Burada üyeler adına açıklama yapan CHP Akdeniz İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamide Bozlu, nükleer santralin bölgede yaşayan insanların sağlığını tehdit ettiğini söyledi. Mersin'in nükleer çöplük durumuna getirilmeye çalışıldığını savunan Bozlu, "Mersin'in yüzde 60'ı tarımla uğraşıyor. Bu nükleer santral tarımı bitirir. Bunun yanında turizm ve sağlığı da etkiler. Nükleer santralin buraya kurulmaması gerekir. Eğer şehrimizi turizim kenti yapmaya çalışıyorlarsa bu santral kurulmamalıdır" diye konuştu.
Akkuyu NGS Toplum Bilgilendirme Merkezi'nin halka yalan söylemek için kurulduğunu iddia eden Bozlu, "Bu büroya ve yeni açılacak bürolara geçit vermeyeceğiz. Mersin halkının bu büronun açılması ile fikri asla değişmeyecektir. Çamlıbel Mersin'in kalbidir. Eski Mersin'in tüm özelliklerini taşıyan bir mahallemizdir. Çamlıbel'in duyarlı aileleri el ele vererek bu büroyu kapatıncaya kadar burada olacağız. Onlar bizim bu eylemlerden vazgeçeceğimizi bekliyorlar ama yanılıyorlar. Bilmelidir ki çocuklarımızın anaları ve babaları olarak çocuklarımızın hayatları hakkında, onların gelecekleri hakkında bir hakka sahip değiliz. Geleceği onlardan emanet aldık. Anne ve babalar olarak bu emanete ihanet hakkımız yok" dedi.
Bozlu, tüm Mersinlileri de Akkuyu NGS Toplum Bilgilendirme Merkezi önünde nöbet tutmaya çağırdı.
CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nevin Zaimoğlu ise artık her hafta bir ilçe kadın kolları üyesinin Çamlıbel'de bulunan büro önünde nöbet tutacağını belirterek, büro kapanıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini ifade etti.
Basın açıklamasının ardından eylemlerini sonlandıran üyeler, olaysız bir şekilde dağıldı.
(KRY-ÖK-Y)

16.01.2013 15:29:44 TSI

Editör: Wan Haber