Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Nüfus Müdürlüğü'ndeki vezneler kalkacak, vatandaş yüz yüze hizmet alacak.
Edinilen bilgiye göre yılsonuna kadar Türkiye genelinde nüfus cüzdanlarının değişmesi planlanırken, ilgili değişikliğe ek olarak ülke genelindeki nüfus müdürlüklerinde uygulanan vezne sistemi kaldırılacak. Yetkililer yeni sistemle birlikte ilçe nüfus müdürlüğüne 9 adet masanın önümüzdeki günlerde teslim edileceğini belirterek, sistemle birlikte vatandaşların vezne önünde ayakta beklemeleri son bulacak, koltuklarda bekleyecekler.
Yetkililer yeni sistemle birlikte verilen hizmetin daha da kaliteli olmasının beklendiğini dile getirerek, "Mevcut olan numarataj sistemi uygulaması olası bir karışıklığa yer vermemek adına devam edecek. Böylelikle sırası gelen vatandaşlar işlem yapacakları masaya giderek, gerekli olan hizmeti alacak.'' Dediler.
Öte yandan yeni sistemin yanı sıra yenilenecek olan nüfus cüzdanlarına ilişkin henüz talimat gelmediği öğrenilirken, nüfus cüzdanı yenileme işlemlerine başlama talimatının gelmesiyle birlikte vatandaşların parmak izlerinin de alınarak gerekli işlem sırasının kurallara uygun şekilde gerçekleştirileceği öğrenildi.

18.01.2013 09:43:34 TSI

Editör: Wan Haber