Nevşehir'de üniversite öğrencilerinin nüfus kayıtlarını Nevşehir'e aldırmaları yönünde başlatılan kampanyaya katılan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
Nevşehir Üniversitesi'nde eğitimlerini devam ettiren öğrencilere yönelik olarak Nevşehir Belediyesi'nin öncülüğünde ve Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü işbirliği ile başlatılan nüfus kayıt bilgilerinin Nevşehir'e aldırılmasına yönelik kampanya sona erdi. Kampanyanın sona ermesinin ardından Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde bir etkinlik düzenlendi.
Etkinliğin açılışında konuşan Belediye Başkanı Hasan Ünver, öğrenimlerine Nevşehir Üniversitesi'nde devam etme kararı veren öğrencilerin artık Nevşehir'in de birer hemşehrisi olduklarını belirterek, bu geleneği Hemşehrilik Günü olarak geleneksel hale getireceklerini belirtti. Kampanyaya katılan 10 öğrenciye çekiliş ile dizüstü bilgisayar vereceklerini ifade eden Ünver, düzenlenen kampanyaya katılan her öğrenciye de birer saat hediye edeceklerini söyledi.
Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç da, öğrencilerin hem Nevşehir Üniversitesi'ni tercih etmeleri ve hem de hemşehrileri olarak kendilerine gıpta ile baktıklarını belirterek, öğrencilerle her zaman gurur duyduklarını vurguladı.
Vali Abdurrahman Savaş ise hemşehriliğin de ortak sevgi değerleri içerisinde önemli bir bağ oluşturduğunu belirterek, gerçekleştirilen bu kutlamanın hemşehrilik gününe denk gelmesinden de büyük bir mutluluk duyacağını ifade etti. Vali Savaş, öğrencilere sınavlarında başarılar diledi.
Nevşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğunun yurdun değişik yörelerinden derlenen türküleri seslendirmelerinin ardından Vali Abdurrahman Savaş, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan ve Murat Göktürk, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat kampanyada dizüstü bilgisayar kazanan 10 talihli öğrenciyi belirlediler. Şanslı öğrenciler ile protokol üyeleri günün anısına fotoğraf çektirdi.
Daha sonra kampanyaya katılan 420 öğrenciye Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından 420 saat hediye edildi.
(MÖZ-ZB-Y)

05.01.2013 10:50:08 TSI

Editör: Wan Haber