Van Büyükşehir Belediyesi Şehit Nuda Kültür ve Sanat Akademisi, kentin kültür ve sanat yaşamını güçlendirmek için çalışmalarını yoğunlaştırıyor. Yürüttüğü kültür-sanat çalışmalarını akademik düzeyde geliştirmeye çalışan Şehit Nuda Kültür ve Sanat Akademisi, "Şengal'in özgürlüğü için" şiarıyla Ocak ayı etkinlik programı hazırladı. Program kapsamında yapılacak etkinliklerle, Şengal direnişi selamlanacak. 

Etkinlikler kapsamında, 4 Ocak'ta popüler kültürün Kürt müziğine olan etkisi bir panel ile tartışılırken, 11 Ocak'ta ise dünya dilleri tartışılacak. Akademi bünyesinde faaliyet gösteren Sinema Atölyesi ise, 10 Ocak'ta ünlü yönetmenlerin katılımıyla iki gün sürecek 'Senaryo atölyesi' düzenlenecek. Yine Sinema Atölyesi, ay boyunca Özgürlüğün Rüzgârı (Ken Loach), Beynelminel (Sirri Sureya Onder), Yol (Yılmaz Güney), 5 No'lu Diyarbakır Zindanı (Çayan Demirel), Yarım Ay (Bahman Qubadî) gibi sinema klasiklerini sinemaseverlerle bulaşturacak. 

Akademi'nin Ocak ayı sürprizi ise Norayr Kartasyn & Van Project konseri. 23 Aralık'ta gerçekleşecek konserle, yurttaşlara güzel bir müzikal performans sunulacak. Öte yandan etkinlikler kapsamında Yekta Hêvi Kültür Merkezi'nin sahnelediği 'Mars' isimli tiyatro oyunu da izleyicilerle bulaşacak. 

Editör: Wan Haber