Bursa Büyükşehir Belediyesi, Zafer Meydanı ile İncirli Caddesi üzerindeki nostaljik tramvayı Mesken'e kadar uzatmak için önümüzdeki günlerde kazma vuracak. Bu hattın Siteler'e kadar uzatılacağını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kent Meydanı Heykel arasındaki çalışmaları hızlandırdıklarını, yaz aylarında T 1 hattını devreye alacaklarını bildirdi. Altepe, 8 vagonun ihalesinin ise çok kısa zamanda yapılacağını, yakın hedefin Terminal Kent Meydanı arasında tramvay olduğunu bildirdi.
İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İncirli Caddesi'ndeki eğim meselesinin hallolduğunu söyledi. Yıldırımlıların tramvayı sevdiğini ve büyük ilgi gördüğünü kaydeden Recep Altepe, "Hattın uzamasıyla birlikte 17 bin kişi taşımayı hedefliyoruz. Bu bölgedeki otobüs yoğunluğu da azalacak. Yıldırım Beyazıt heykeli civarındaki eğitim sorunu hafriyat ve dolgu ile aşılacak. 4 ayda 700 metre ilave tramvay hattı inşa edeceğiz. Önce Mesken'e daha sonra Siteler'e kadar tramvay hattı gidecek" dedi.
T 1 hattında inşaatın Atatürk Caddesi'nde geceli gündüzlü sürdüğünü ve yaz aylarında Kent Meydanı Heykel seferlerine başlayacaklarını vurgulayan Altepe, "Bursalılar inşaat dolayısıyla sıkıntı yaşabilir. Ancak zahmetsiz hizmet olmuyor. Vatandaşlarımızı daha az mağdur etmek için geceli gündüzlü çalışıyoruz. 6,5 kilometrelik hatta kullanılacak 8 vagonla ilgili ihale ise hazır. Önümüzdeki günlerde vagon ihalesini yapıp inşaatın bitmesiyle tramvayın startı vereceğiz. İkinci etapta da hızlı bir şekilde İstanbul yolunda terminale ulaşacağız. Daha sonra ise Bursa'nın 7 noktasına ray döşeyeceğiz. Hedefimiz Bursa'yı demir ağlarla örmek" diye konuştu.
Altepe, T 1 hattının devreye girmesiyle Çatalfırın Viyadüğü'nün de kaldırılacağını anlatarak, "Tramvay çalışmaya başlayınca viyadük işlevini kaybetmiş olacak. Araçlara yol üzerinden dönüş sağlanacak. Bu yüzden viyadüğü de kaldırmayı planlıyoruz. Merkezdeki devam eden kazılar derlenip toparlanınca oraya da el atacağız" diye konuştu.

"ÇATALFIRIN GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİDİR"
Akademik odalar da Çatalfırın Viyadüğü'nün kaldırılmasından yana olduklarını açıkladı. İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin ve Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi Başkanı Füsun Uyanık, şehir merkezinde görüntü kirliliği oluşturan viyadüğün bir an önce kaldırılmasını istediklerini açıkladı. Şahin, "Şehirlerdeki yapıların ömrü ve kullanım süresi var. Çatalfırın Viyadüğü de ömrünü tamamladı. Cumhuriyet Caddesi'nin bizim de uygun gördüğümüz şekilde araç trafiğine kapatılması bu viyadüğün işlevini yitirmesini sağladı. Çatalfırın Viyadüğü kaldırıldığında, kent estetiği ve silüetini etkileyen görüntü kirliliği de ortadan kalkmış olacak"dedi
(YS-İHS

29.01.2013 12:05:21 TSI

Editör: Wan Haber