Temmuz 2011 yılında Norveç'in Utoya Adası'nda meydana gelen terörist saldırıda hayatını kaybeden Gaziantepli Gizem Doğan'ın arkadaşları, Gizem'in adına yapılan tesisi ziyaret etmek için Gaziantep'e geldiler.
Ailesi ve akrabalarının da eşlik ettiği ziyaret Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'in makamında gerçekleşti. Duygulu anların yaşandığı ziyarette karşılıklı hediyeler alış verişi de yapıldı. Bu acı olayın iki ülkeyi birbirine daha çok yaklaştırdığını ifade eden Güzelbey, "Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak dünyanın her yanındaki Gazianteplilerin yanındayız ve onlara elimizden geldiği kadar destek veriyoruz. Gizem'in cenazesinden sonra ailesi ile temas kurup O'nun adının yaşatılması için harekete geçtik" dedi.
Hayvanat Bahçesi içinde Gizem Doğan adına bir tesis yaptırdıklarını ve açılışını geçen sene yaptıklarını belirten Güzelbey, Gizem'in arkadaşları ve ailesi ile ilişkilerinin devam ettiğini kaydetti. Gizem'in arkadaşlarının Norveç'te bir tiyatro düzenlediklerini ve bu tiyatrodan elde edilen 26 bin TL'lik geliri bu tesisi bağışladıklarını vurgulayan Güzelbey, kendilerinin de bu bağışlanan para ile bir aktivite yaptırdıklarını ve bunun açılışını Gizem'in arkadaşları ile yapacaklarını söyledi. Baba Abdulkadir Doğan ise yaşanan bu acı olayda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'in kendilerinin hep yanlarında olduğunu ve her konuda çok yardımcı olduğunu söyledi. 14 kişilik bir heyet ile Gizem'in okuduğu okuldan Gaziantep'e gelen ve öğretmen olan Anne Sofie Hundstad ise gösterilen bu ilgi ve alakadan dolayı çok duygulandığını ifade ederek, "Eğer bu acı olayın olmasaydı bu dostluklar belki de bugün olmayabilirdi. Bazen bir acı olayın arkasından güzel dostluklar çıkabiliyor. Bu olayın gerçek kahramanları okul arkadaşları. Çünkü onlar çok kahramanca bir iş yaptılar ve Gizem'in adına bir tiyatro yaparak çok para topladılar" diye konuştu.
Sis nedeniyle uçaklarının Gaziantep'e inmediğini ve Adana'dan buraya otobüs ile geldiklerini belirten Hundstad, güzel bir yolculuktan sonra adını sıkça duydukları Gaziantep'i de gezmek istediklerini belirtti. Gizem'in okul arkadaşı Mia Lokmen ise O'nun adına bir şeyler yapmak için bir tiyatro düzenlediklerini, Gaziantepli olan Gizem'in doğduğu kenti görmek için geldiklerini söyledi. Gizem'in okuduğu Charlotenlund High School'daki arkadaşlarından olan Hanna Johnsen de Gizem'in ve olayda hayatını kaybeden diğer gençler için çok üzüldüklerini söyleyerek, politikacıların ve liderlerin bu olayı tatlıya bağlamaya çalıştıklarını kaydetti. Throndheim'deki hapishanedeki mahkumların eğitim programlarından da kendilerinin sorumlu olduğunu söyleyen Hundstad, daha sonra eğitim alan bin 250 kişilik mahkum tarafından hazırlanan bir el yapımı cam tabağı Başkan Güzelbey'e hediye etti. Güzelbey de, Hundstad'e, Gaziantep kalesi ve baklavasından oluşan bir plaket takdim etti. Güzelbey, Gizem'in arkadaşlarına ayrıca üzerinde Zeugma resmi olan birer tişört hediye etti. Heyet, yarın da hayvanat bahçesinin içinde Gizem Doğan adına yaptırılan tesise, tiyatro oyunundan elde ederek bağışladıkları para ile alınan ekipmanların açılışını yapacak.
(MDC-ÖK-Y)

11.02.2013 13:24:11 TSI

Editör: Wan Haber