İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuksuz sanıklar Cevheri Güven ve Murat Çapan ile avukatları hazır bulundu.

Sanıkların kimlik tespitinin yapılması ve iddianamenin okunmasının ardından sanıklar savunma yaprak, beraat talebinde bulundular. Sanıkların savunmalarının sona ermesi ve avukatlarının beyanda bulunmasının ardından duruşma savcısı Lütfü Karabacak mütalaasını açıkladı. Savcı Karabacak, sanıklar hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan beraat kararı verilmesini istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklara yöneltilen “Cumhurbaşkanına hakaret” suçunun görevsizlik nedeniyle ayrılmasına hükmetti. Dosya ayrılma işlemlerinin sonucunun beklenmesine karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Nokta Dergisi’nin 18’inci sayısının kapağında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şehit tabutları önünde selfie çekilmiş gibi gösterilen çizimi nedeniyle, derginin yöneticileri Cevheri Güven ve Murat Çapan hakkında iddianame hazırlanmıştı. İddianamede, sanıklar Cevheri Güven ve Murat Çapan’ın“Terör Örgütü Propagandası Yapmak, Cumhurbaşkanına Alenen Hakaret” suçlarından 2 yıl 8 aydan, 12 yıl 2 aya kadar hapisleri isteniyor.

Editör: Wan Haber