Bursa'da bir grup genç, yapılan zamları Noel baba kıyafeti giyip, içinde zam haberlerinin yer aldığı hediye zarflarını dağıtarak protesto etti.
Cumhuriyet Caddesi girişinde toplanan Liseli Genç Umut Grubu, zamları ilginç bir şekilde protesto etti. Ellerinde pankartlarla Şehreküstü Meydanı'na kadar yürüyen gençler, 2013'ün birçok zam haberini de beraberinde getireceğini söyledi. Grup adına Noel baba kıyafeti giyen bir genç ise, vatandaşların şaşkın bakışları arasında içinde yeni zam haberlerinin yer aldığı paketleri dağıttı. Noel babanın uzattığı hediyeyi alan vatandaşların zarfı açtıklarında şaşkınlıkları bir kat daha açtı. Çünkü hediye zarflarının içinden çıkan şey, yeni yıl hediyesi değil, yeni bir zam haberiydi. Noel babanın, yılbaşı kıyafetleri satan seyyar satıcıya da hediye uzatması ilginç görüntüler oluşturdu.
Şehreküstü Meydanı'nda yürüyüşlerine son veren Liseli Genç Umut üyeleri, sloganlar atıp zamları zıplayarak protesto etti. Grup adına konuşan Emine Akbaba, 2013'ü isyan yılı ilan ettiklerini ifade ederek, parasız eğitim istediklerini söyledi.
(OSM-MŞ)

29.12.2012 14:48:01 TSI

Editör: Wan Haber