Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nin proje ortağı olarak, Karadeniz Havzası Sınırötesi İşbirliği Programı 2. teklif çağrısı kapsamında başvurusunu gerçekleştirdiği 'MANAGE EDU' başlıklı uluslararası proje, Romanya merkezli program otoritesi ve Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi, tarafından kabul edildi.
Ankara'da, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi'nde projenin sözleşme imza töreni gerçekleştirildi. Törende NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Proje Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Fatih Konukçu ve Karadeniz Havzası Sınırötesi İşbirliği Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan diğer başvuru sahibi kurumların yöneticileri bulundu.
Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Destek (IPA) fonları ile desteklenecek olan ve bir buçuk yıl sürmesi planlanan proje ile ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, bu projenin kabulünün NKÜ'nün uluslararası proje deneyiminin artırılması ve proje geliştirme bilincinin yaygınlaştırılmasında önemli bir adım olduğunu belirtti. Prof. Dr. Osman Şimşek, aynı teklif çağrısına NKÜ adına yapılan üç proje başvurusundan birinin kabul edilmesinin, bir diğerinin de yedek listede yer alma başarısını göstermesinin NKÜ adına önemli bir gelişme olduğunu vurgulayarak, "Bu başarının akademisyenlerimizi uluslararası projeler üretmeye teşvik etmesini bekliyoruz." dedi.

05.01.2013 09:29:59 TSI

Editör: Wan Haber