Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Nizip Eğitim Fakültesi, Nizip Meslek Yüksekokulu akademik, idari personeli ile öğrencilerine yönelik GAÜN Nizip Yerleşkesinde Dr. Samet Bayrak tarafından "Antep Harbi" konulu konferans düzenlendi.
Fransız ordusunun bu şehri almak için 11 ay bütün gücü ile saldırdığını belirten Dr. Bayrak, "Antep Savunması, bu eşsiz kahramanlığı ile hem kendini kurtardı, hem de Güneydoğu Anadolu'yu düşman işgalinden kurtarmakla kalmadı, Batı Anadolu'da cereyan eden Sakarya ve Dumlupınar Savaşlarına da umut ışığı oldu" ifadesinde bulundu.
Dr. Bayrak, "Kurtuluş ve gaziliğe giden yolda koca bir tarih kitabını dolduracak kadar acı, hüzün veren ancak şeref, gurur ve onur destanımızdır. Antep Harbi unutulmamalı, bilinip bellenmeli, kuşaklar birbirine aktarıp belleklerde canlı tutulmalı. Günümüz olayları ile birlikte değerlendirip yol göstericimiz olmalıdır" şeklinde konuştu.
"Bize bugünleri armağan eden geçmişlerimize sonsuza dek minnet ve şükran borçluyuz" diye konuşan Dr. Bayrak, "Bu borcu unutanlar hem nankör, hem de dünü, bugünü ve yarını göremeyen manevi körlerdir. Hiç kimse bu borcu unutamaz. Çünkü vatan borcudur, namus borcudur, vicdan borcudur. Ne zaman aşımına uğrar, ne ödenir, ne biter, sonsuza dek sürer. Bu nedenledir ki 25 Aralık Kurtuluş, 8 Şubat Gazilik günleri bizi her zaman vicdan muhasebesine sevk eder" ifadesinde bulundu.
Dr. Bayrak, "İşte amansız ve çetin mücadele sonunda hak ettiğimiz gazilik unvanının onurunu, gururunu yaşamak ve yaşatmak, ecdadımıza yakışır bir şekilde sürdürmek gerekir. Nesilden nesle aktararak anlatmak hem hakkımız, hem de ödevimiz ve görevimizdir" diye konuştu.
Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşuyla ilgili o yıllarda çekilmiş olan video gösterimi sonrasında, Dr. Samet Bayrak'a Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan tarafından plaket takdim edildi.
(MAD-MAD-Y)

04.01.2013 13:15:11 TSI

Editör: Wan Haber