Bursa'nın İstanbul'dan sonra sanayisi en gelişmiş il olduğunu hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, nitelikli üretim ve lojistiğin Bursa'yı Türkiye ve dünyada merkez yapacağını söyledi.
Başkan Altepe, MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti. BUSKİ'deki başkanlık makamında gerçekleşen görüşmede, il ve ülke ekonomisi gündeme geldi. Bursa'nın sahip olduğu değerler bakımıyla Türkiye'deki diğer illerden farklı olduğunu, sanayide İstanbul'dan sonraki ikinci il konumunda bulunduklarını hatırlatan Başkan Altepe, nitelikli üretim ve gelişmiş lojistiğin Bursa'yı Türkiye ve dünyada ön sıralara taşıyacağını ifade etti. Bursa sanayiinin gerek üretim imkanları, gerekse de insan kaynağı bakımından gelişmiş olduğunu, dünya çapında ses getirecek üretimler için ihtiyaçları fazlasıyla karşılar nitelikte olduğunu kaydeden Başkan Altepe, gerçek anlamda sonuç alabilmek için teknoloji yoğunluklu salt artı değere yönelik ürünler üretilmesi gerektiğini ifade etti. Son yıllarda kent yönetimi olarak kendilerinin de müdahil olmasıyla Bursa'da özel bir firma tarafından dünyada sayılı devletler tarafından üretilebilen tramvay üretimine geçildiğini, metro ve hızlı tren parçası üretimleri için de sipariş alındığını belirten Başkan Altepe, "Türkiye'nin esas ihtiyacı olan şeyler bunlar. Bana göre, Türkiye'yi daha da geliştirecek, öncülük yapacak il Bursa'dır. Tekstilde de makinada da otomotivde de en gelişmiş üretim imkanlarına sahibiz. Bursa'nın gerçek anlamda ticaret ve sanayi şehri olması, dünyada parmakla gösterilen şehirler arasına girmesi için bu tür üretimlerin yapılması gerekiyor" dedi.
MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Hasap Çepni, BUDO hizmetinin Bursa Hava Yolları'nın kurulmasında tetikleyici rol oynadığını söyledi. Bursa Hava Yolları'nın kurulması için dernek olarak 2 yıldır çaba sarf ettiklerini belirten Çepni, "İDO'nun yaptığı son fiyat politikaları sebebiyle oluşan tekelleşme anlayışına BUDO gibi çok ciddi bir faaliyetle karşılık verdiniz. Bundan hem Bursalı hem de İstanbullu memnun kaldı. Bazı şeylerin gerçekleşebileceğini gösterdiniz. Bu çalışmalarınız, Bursa Hava Yolları'nın faaliyete geçmesi için bizlere ilham kaynağı oldu. Umarım beraber neticeye ulaşırız" dedi.
(MŞ)

19.02.2013 17:10:20 TSI

Editör: Wan Haber