Adana Olgunlaşma Enstitüsü, geleneksel el sanatlarını yaşatmak için 'Ninemin Çeyiz Sandığı' isimli 'kanaviçe' yarışması düzenliyor.
Geleneksel el sanatlarını yaşatmak ve korumak için daha önce iğne ve oya yarışması düzenleyen Adana Olgunlaşma Enstitüsü, 3. kez düzenleyeceği yarışmada bu kez unutulmaya yüz tutmuş 'kanaviçe' sanatına dikkat çekecek.
'Ninemin Çeyiz Sandığı' isimli yarışmada, Olgunlaşma Enstitüsü emekli Müdiresi Aysel Karaçay, Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk İslam Sanatları Anabilim dalı Öğretim Üyesi Gözde Ramazanoğlu, Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Sema Yalçın'ın katılımları ile yarışmadaki eserler değerlendirilecek.
Yaş ve meslek sınırı olmadan herkesin katılabileceği yarışma 13 Şubat'ta başlayacak. İplik firması DMC-Tuva Tekstil'in sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan yarışmada en iyi sanat eserini icra edecek katılımcıya birincilik ödülü olarak tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye çeyrek altın verilecek. Ayrıca Olgunlaşma Enstitüsü tarafından bir katılımcıya da mansiyon ödülü takdim edilecek.
Yarışmanın ödül töreni ise 15 Şubat'ta Olgunlaşma Enstitüsü'nde gerçekleştirilecek.
(SZP-Y)

25.12.2012 15:18:39 TSI

Editör: Wan Haber