Eski Bakanlardan TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş, AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinde, "Malatya, önemli suikast ve siyasi olayların filizlendirilmeye çalışıldığı ildir" dedi.
TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş, AK Parti Malatya İl Teşkilatı'nı ziyaret etti. Ziyarete; milletvekilleri Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ve parti yöneticileri katıldı.
Ziyarette ilk olarak konuşan AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, "Görev yaptığı komisyonda fevkalade konulara el atıldı. Gerek Malatya gerekse Türkiye'deki gayri ciddi girişimlerin ortaya çıkarılması, bölgeye kazandırılması yönündeki çalışmalarından dolayı kendisini kutluyoruz" dedi.
Milletvekili Öznur Çalık ise, "28 Şubat 12 Eylül süreci ve Hamit Fendolğlu'nun öldürülmesi süreci ve Malatya üzerinde oynanan oyunları belge ve bilgilerle paylaşmasından dolayı kutluyoruz" ifadelerini kullandı.
Nimet Baş da, "Malatya, farklı yapıları içinde barındırmasına rağmen her zaman barış içinde yaşamış, bunu topluma yansıtmış nadir illerinden birisidir. Önemli suikast ve siyasi olayların filizlendirilmeye çalışıldığı il olan Malatya hakkında da komisyon olarak araştırma yapmıştık" şeklinde konuştu.
Konuşmalardan sonra Tüfenkçi Baş'a tepside kuru kayısı hediye etti.
(NA-Y)

08.02.2013 18:00:29 TSI

Editör: Wan Haber